Search
Close this search box.

Pensioensparen rente tarieven vergelijken

Pensioensparen (ook wel banksparen voor pensioen of lijfrentesparen genoemd) is de bancaire tegenhanger van de pensioenverzekering. Sinds de introductie van banksparen op 1 januari 2008 kunt u middels pensioensparen op een fiscaal vriendelijke manier bij een bank of een beleggingsinstelling pensioen opbouwen en een lijfrente tot uitkering laten komen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de hoogste rentes op het gebied van pensioensparen.

  • Pensioensparen opbouwfase
  • Pensioensparen uitkeringsfase

Hoogste rente pensioen banksparen opbouwfase

Wilt u via banksparen aanvullend pensioen opbouwen, dan vindt u hieronder de hoogste rentes voor een aantal looptijden. Voor het vergelijken van alle rentes, klik op de knop onderin de tabel.

Hoogste rente pensioensparen opbouwfase
1 jaar Centraal Beheer 2,35 %
2 jaar Centraal Beheer 2,50 %
5 jaar Centraal Beheer 2,80 %
10 jaar Centraal Beheer 3,00 %
20 jaar Centraal Beheer 3,15 %
30 jaar Nationale Nederlanden 3,15 %
Alle rentes pensioensparen opbouwfase vergelijken
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek