Search
Close this search box.

Argenta

Het onstaan van Argenta verzekeringen

Argenta is opgericht in 1997 door vijf Nederlandse banken. Deze banken waren ABN AMRO, ASN Bank, Fortis, ING Bank en SNS Bank. Deze banken besloten om een samenwerkingsverband aan te gaan met als doel om de verzekeringsmarkt beter te bedienen. Het was de bedoeling om klanten een breed assortiment aan verzekeringen te bieden met uitstekende service en een goede prijs-kwaliteitverhouding. In 2019 is Argenta overgenomen door een consortium dat bestaat uit Ageas, KBC, CNP Assurances en Coface.

Argenta biedt een breed scala aan verzekeringen aan, waaronder schadeverzekeringen, levensverzekeringen en pensioenen. Daarnaast bieden ze ook andere financiële diensten, zoals beleggen, hypotheken en pensioenen. Als je klant bent bij Argenta, kun je ook genieten van een uitgebreid klantenprogramma waarmee je kunt genieten van extra voordelen.

Wat zijn de contactgegevens van Argenta verzekeringen?

Argenta is eenvoudig te bereiken via e-mail, telefoon of post. Als je met Argenta in contact wilt komen, kun je contact opnemen met de klantenservice via het volgende telefoonnummer: 0800 ΓÇô 0200 204. Ook kun je contact opnemen met Argenta via e-mail. De klantenservice is te bereiken via het volgende e-mailadres: [email protected]. Als je contact wilt opnemen via de post, dan kun je dit doen door je brief te sturen naar Argenta Service B.V., Postbus 873, 3000 AW Rotterdam.

Welke verzekeringen, in lijstvorm, hanteerd Argenta allemaal?

Argenta biedt een breed scala aan verzekeringen aan. Hieronder volgt een lijst met de verzekeringen die Argenta aanbiedt:

– Schadeverzekeringen: autoverzekering, motorverzekering, caravanverzekering, inboedelverzekering, opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering, reisverzekering, ongevallenverzekering, zorgverzekering, tandartsverzekering, werkloosheidsverzekering.

– Levensverzekeringen: overlijdensrisicoverzekering, levensverzekering met spaarvorm, arbeidsongeschiktheidsverzekering, kapitaalverzekering, beleggingsverzekering.

– Pensioenen: pensioenverzekering, lijfrenteverzekering.

– Andere financiële diensten: beleggen, hypotheken, pensioenen.

Waarom je Argenta moet vergelijken in premie?

Als je op zoek bent naar een verzekering, is het verstandig om meerdere verzekeraars te vergelijken. Argenta biedt een breed scala aan verzekeringen aan, dus het is de moeite waard om de verschillende opties te vergelijken. Vergelijk bijvoorbeeld de premie die je moet betalen, de dekking die wordt geboden en de voorwaarden die zijn verbonden aan de verzekering.

Het vergelijken van premies is essentieel omdat je hierdoor een goede beslissing kunt nemen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de verzekering die het meest geschikt is voor je behoeften, maar waar je tevens de laagste premie voor betaalt. Daarnaast kun je ook kijken naar de verschillende kortingen die verzekeraars aanbieden. Sommige verzekeraars bieden kortingen op basis van leeftijd, beroep of andere factoren.

Wat zijn de meest gestelden vragen over Argenta verzekeringen en de antwoorden daarop?

Er worden veel vragen gesteld over Argenta verzekeringen. We hebben de meestgestelde vragen hieronder samengevat en geven je het antwoord:

– Wat is Argenta? Argenta is een verzekeringsmaatschappij die in 1997 is opgericht door vijf Nederlandse banken. Argenta biedt een breed scala aan verzekeringen aan, waaronder schadeverzekeringen, levensverzekeringen en pensioenen.

– Waarom zou ik kiezen voor Argenta? Argenta biedt een uitgebreid klantenprogramma waarmee je kunt genieten van extra voordelen. Daarnaast biedt Argenta een breed scala aan verzekeringen aan met uitstekende service en een goede prijs-kwaliteitverhouding.

– Hoe kan ik contact opnemen met Argenta? Je kunt contact opnemen met Argenta via telefoon, e-mail of post. Als je met Argenta in contact wilt komen, kun je contact opnemen met de klantenservice via het volgende telefoonnummer: 0800 ΓÇô 0200 204. Ook kun je contact opnemen met Argenta via e-mail. De klantenservice is te bereiken via het volgende e-mailadres: [email protected]. Als je contact wilt opnemen via de post, dan kun je dit doen door je brief te sturen naar Argenta Service B.V., Postbus 873, 3000 AW Rotterdam.

– Is het verstandig om premies van Argenta te vergelijken? Ja, het is zeker verstandig om de premies van Argenta te vergelijken. Vergelijk bijvoorbeeld de premie die je moet betalen, de dekking die wordt geboden en de voorwaarden die zijn verbonden aan de verzekering. Daarnaast kun je ook kijken naar de verschillende kortingen die verzekeraars aanbieden.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek