Search
Close this search box.

Zorgverzekeringen & zorgpremies 2023

vind de beste ziektekostenverzekering voor jou

Wat ga jij betalen voor je zorgverzekering?

De beste ziektekostenverzekering voor jou

Ieder jaar kun je nieuwe keuzes maken voor jouw zorgverzekering. Over welke keuzes hebben we het dan?

  • Of je naast de basisverzekering ook aanvullende dekkingen wilt afsluiten.
  • Welke dekkingen je wilt verzekeren.
  • Welke verzekeringsvorm je wilt.
  • Hoe hoog je eigen risico wordt.
  • Bij welke zorgverzekeraar je verzekerd wilt zijn.

De uitkomst van al die keuzes is jouw nieuwe verzekering voor 2023 en de zorgpremie die je daarvoor gaat betalen.

Laagste premie voor de beste verzekering

Ongetwijfeld wil je de laagste premie betalen voor de beste zorgpolis. Daarbij is vooral de vraag: wat is de beste zorgverzekering voor jóu? Er zijn grote verschillen in dekkingen en in zorgpremies – het is aan jou om daarin jouw keuzes te maken. HomeFinance helpt je met een handige vergelijking van zorgverzekeringen.

Hoe kun je besparen op je zorgpremie?

Minder geld betalen voor je zorgverzekering

Een zorgverzekering is wettelijk verplicht: die moet je dus hebben. De keuze om je ziektekosten níet te verzekeren is er gewoon niet. Die verplichting geldt alleen voor de basisverzekering. Of je daarbij ook nog aanvullende dekkingen wilt verzekeren, dat mag je wel zelf beslissen.

Wil je maximaal besparen op je zorgpremie, dan kies je voor:

  • alleen een basisverzekering
  • bij de goedkoopste verzekeraar
  • met het maximale eigen risico
  • waarbij je de premie voor het hele jaar vooruit betaalt

Deze keuzes leveren de allerlaagste zorgpremie op. Dat wil niet zeggen dat het ook de beste keuzes voor jou zijn… deze constructie kan leiden tot flinke onverzekerde kosten die je dan toch moet betalen. Hoe gezond je ook bent, dan kun je zomaar (veel) duurder uit zijn dan met zorgpolis met een hogere premie.

Actueel

laatste nieuws over zorgverzekeringen

Regelmatig schrijven we nieuwsberichten en blogs over zorgverzekeringen – vooral in de maanden november en december. Dan worden de zorgpremies voor het nieuwe jaar bekend en kun je gaan vergelijken.

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek