Search
Close this search box.
Hier komt de zorgvergelijker

Wij vergelijken de zorgverzekeringen van o.a.

Aanvullende zorgverzekering

Wat is een aanvullende zorgverzekering?

Onder een aanvullende zorgverzekering verstaan wij een verzekering die zorg dekt die niet valt onder de basisverzekering. In tegenstelling tot de basisverzekering, is een aanvullende zorgverzekering niet verplicht en bestaat er evenmin een acceptatieverplichting voor de zorgverzekeraar.

Premies zorgverzekeringen berekenen en vergelijken

Welke aanvullende zorgverzekeringen (dekkingen) bestaan er

In Nederland geldt een verplichte basis zorgverzekering waarvan de dekking door de overheid wordt samengesteld. Deze basisverzekering is voor iedereen gelijk en geeft een basisdekking voor geneeskundige zorg. Echter, in de basisverzekering zijn lang niet alle vormen van zorg opgenomen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Omdat de verzekeraars – in tegenstelling tot bij de basisverzekering – bij deze aanvullende verzekering vrij zijn om de dekking zelf te bepalen, heeft u de keuze uit een heel groot aantal opties. Afhankelijk van uw actuele zorgbehoefte en de risico’s voor de toekomst, kunt u zelf bepalen welke aanvullingen u wenst. Om u een beeld te geven, geven we hier een lijst van (extra) dekkingen die aangeboden worden:

Veel zorgverzekeraars bieden verschillende aanvullende verzekeringspakketten aan. Hierbij wordt vaak onderscheid aangebracht in doelgroep (aanvullende verzekering speciaal voor studenten of 55+ ers) of uitgebreidheid van de aanvullende dekking.

Zoals aangegeven kunnen er grote verschillen bestaan tussen de verzekeraars. Wij raden u aan om voordat u een zorgverzekering afsluit eerst even goed te kijken welke kosten precies binnen de dekking vallen.

Waarom een aanvullende verzekering

Zoals de naam al zegt, kent de basisverzekering een basisdekking tegen kosten die met de zorg samenhangen. In deze basisdekking is de meest noodzakelijke zorg opgenomen. Voor veel mensen geldt echter dat de dekking die de basisverzekering biedt niet voldoet aan hun wensen. Op het moment dat je aanvullende zorg wenst bij gezondheidsproblemen, is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheden van aanvullende zorgverzekeringen. Het is hierbij wel van belang om aan te geven dat er voor aanvullende zorgverzekeringen geen acceptatieplicht bestaat door de verzekeraars. Dus in tegenstelling tot bij de basisverzekering, kunnen zorgverzekeraars aanvullende verzekeringen weigeren of alleen tegen aanvullende voorwaarden accepteren.

Geen automatische medische acceptatie

Voor de basisverzekering geldt dat de zorgverzekeraar verplicht is om iedere verzekerde te accepteren. Er geldt voor de basisverzekering een zogenaamde automatische medische acceptatie. Dit geldt echter niet voor aanvullende zorgverzekeringen. Bij een aanvullende zorgverzekering kan de zorgverzekeraar besluiten om iemand die een verzekering aangevraagd heeft niet te accepteren. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als degene die een aanvullende verzekering heeft aangevraagd in het verleden bepaalde medische klachten heeft gehad. De verzekeraar kan het risico dan te groot vinden en besluiten om de aanvraag af te wijzen. Op het moment dat u een nieuwe aanvullende zorgverzekering af wilt sluiten (vaak in combinatie met een nieuwe basisverzekering), dan doet u er daarom verstandig aan om uw huidige verzekering pas op te zeggen als u geaccepteerd bent door uw nieuwe verzekeraar!

Keuze aanvullende zorgverzekering

Iedere zorgverzekeraar biedt een basisverzekering met dezelfde dekking aan. Voor een overzicht van de zorgverzekeraars en de bijbehorende premies, verwijzen wij u door naar de pagina met het overzicht van de actuele zorgpremies.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek