Vragen? Bel ons: 088-22 77 344 Nu bereikbaar

Is er lichamelijk iets met u aan de hand? Dan is een bezoek aan uw huisarts de eerste stap om te onderzoeken wat eraan schort. Misschien is het daarna nodig om naar het ziekenhuis te gaan. Op deze pagina bespreken we hoe het werkt met de kosten van huisarts en ziekenhuis in het stelsel van zorgverzekeringen in Nederland.

Premies zorgverzekeringen 2022 berekenen

Zorgverzekeringen in Nederland

We hebben in Nederland een stelsel van zorgverzekeringen dat bestaat uit basisverzekeringen en aanvullende zorgverzekeringen. De basisverzekering is wettelijk verplicht: iedereen moet deze verzekering hebben. De dekking van de basisverzekering is dan ook wettelijk bepaald en bij iedere verzekeraar gelijk.

Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Dat doet u als u denkt dat u zorgkosten gaat maken die niet vergoed worden vanuit de basisverzekering.

Hoe zit het met de vergoeding van de kosten van de huisarts en het ziekenhuis door de zorgverzekeraars? Zit er dekking in de basisverzekering en/of heeft u hiervoor een aanvullende polis nodig?

HomeFinance heeft voor u uitgewerkt welke kosten van huisarts en ziekenhuis gedekt zijn binnen de basisverzekering en wat er mogelijk is met aanvullende zorgverzekeringen:

Meer belangrijke dekkingen van de zorgverzekering

Op deze pagina gaat het over de vraag in hoeverre de kosten van huisarts en ziekenhuis gedekt worden door de zorgverzekering. Hieronder ziet u een overzicht van andere belangrijke (mogelijke) dekkingen binnen de zorgverzekering:

Zorgpremie 2022 berekenen en vergelijken inclusief aanvullende dekkingen
Premies van basisverzekeringen voor 2022 vergelijken

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.