Een gezond gebit is belangrijk. Het is dan ook gebruikelijk dat we allemaal regelmatig naar de tandarts gaan. Alleen kost de verzorging van ons gebit natuurlijk wel geld. In hoeverre worden de kosten van tandheelkundige zorg vergoed in ons stelsel van zorgverzekeringen?

Premies zorgverzekeringen 2021 berekenen

Welke soorten tandheelkundige zorg zijn er?

Bij tandheelkundige zorg denken we allereerst aan onze tandarts. De periodieke controle, gaatjes vullen, misschien soms een tand of kies of tandsteen verwijderen. Maar de tandzorg omvat veel meer dan alleen deze periodieke zorg van de tandarts. Een paar voorbeelden:

Kortom: er zijn heel veel mogelijkheden in de tandheelkundige zorg.

Zorgverzekeringen in Nederland

Ons stelsel van zorgverzekeringen bestaat uit basisverzekeringen en aanvullende zorgverzekeringen. Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering aan te houden. Of u daarnaast een aanvullende verzekering afsluit is een vrijwillige keuze.

Worden de kosten van tandheelkundige zorg vergoed binnen ons stelsel van zorgverzekeringen? En gaat dat dan via de basisverzekering en/of via de aanvullende polis?

HomeFinance heeft voor u uitgewerkt welke dekkingen er in 2021 binnen de basisverzekering en de aanvullende zorgverzekeringen zijn voor de tandarts en andere tandheelkundige zorg:

Meer belangrijke dekkingen op het gebied van de zorgverzekering

Op deze pagina gaat het over de vraag in hoeverre de kosten van de tandarts en andere tandheelkundige zorg gedekt worden door de zorgverzekering. Hieronder ziet u een overzicht van de pagina's op deze site waar u informatie kunt vinden over andere belangrijke (mogelijke) dekkingen binnen de zorgverzekering:

Zorgpremie 2021 berekenen en vergelijken inclusief aanvullende dekkingen
Premies van basisverzekeringen voor 2021 vergelijken

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.