Zorgverzekeringen Menzis

De zorgverzekeringen van Menzis bieden de consument veel keuze. Zowel wat betreft de basisverzekeringen als de aanvullende verzekeringen kent Menzis veel mogelijkheden. Zorgverzekeraar Anderzorg - een zorgverzekeraar met zeer scherpe premies - behoort ook tot het Menzis concern.

Hieronder vindt u een overzicht van de basisverzekeringen van Menzis en de bijbehorende premies voor het jaar 2022.

Basisverzekeringen vergelijken

Overzicht Menzis basisverzekeringen 2022

HomeFinance.nl biedt u een overzicht van de zorgpremies van de basiszorgverzekering(en) van Menzis voor het kalenderjaar 2022. U ziet de premies per eigen risico-categorie: het wettelijk verplichte eigen risico van € 385 of een vrijwillig hoger eigen risico.

Basis Voordelig (naturapolis)  
Eigen risico van € 385€ 119,00 
Eigen risico van € 885€ 99,00 

* U ziet de basispremies per maand voor iedereen vanaf 18 jaar. De basisverzekering is tot de 18-jarige leeftijd gratis.

Basis (naturapolis)  
Eigen risico van € 385€ 133,25 
Eigen risico van € 485€ 130,25 
Eigen risico van € 585€ 127,25 
Eigen risico van € 685€ 124,25 
Eigen risico van € 785€ 121,25 
Eigen risico van € 885€ 118,25 

* U ziet de basispremies per maand voor iedereen vanaf 18 jaar. De basisverzekering is tot de 18-jarige leeftijd gratis.

Basis Vrij (restitutiepolis)  
Eigen risico van € 385€ 143,75 
Eigen risico van € 485€ 140,75 
Eigen risico van € 585€ 137,75 
Eigen risico van € 685€ 134,75 
Eigen risico van € 785€ 131,75 
Eigen risico van € 885€ 128,75 

* U ziet de basispremies per maand voor iedereen vanaf 18 jaar. De basisverzekering is tot de 18-jarige leeftijd gratis.

Wat heeft u aan deze premies van Menzis basisverzekeringen?

Hierboven ziet u een overzicht van de premies voor de basisverzekering(en) van Menzis in 2022. Op de website van HomeFinance.nl krijgt u op allerlei manieren informatie over zorgpremies. Over actuele premies, maar ook over historische premies en gemiddelde premies. Over premies voor basisverzekeringen en premies voor aanvullende verzekeringen.

Elk jaar bepalen de zorgverzekeraars opnieuw hun premies, dus ook Menzis. Zowel de premies voor de aanvullende zorgverzekeringen als die voor de basisverzekeringen worden elk jaar aangepast. Niet alleen Menzis mag ieder jaar opnieuw beslissingen nemen - dat mag u ook! U kunt ieder jaar per 1 januari uw zorgverzekering opzeggen en een nieuwe afsluiten. Door goed te vergelijken kunt u ervoor zorgen dat u steeds de juiste zorgverzekering tegen de beste premie heeft.

De inhoud van de basisverzekering is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. De basisdekking wordt door de overheid bepaald en is bij elke basisverzekering gelijk. Het vergelijken van premies voor basisverzekeringen is vrij eenvoudig: het enige verschil tussen polissen zit in het type polis (natura/restitutie) en de keuzevrijheid.

Naast de premie voor 2022 is het ook interessant om te kijken naar de historische premies en de gemiddelde zorgpremie die Menzis in de loop der jaren heeft gehanteerd voor de basisverzekering. In de vergelijking van gemiddelde zorgpremies kunt u zien welke verzekeraar gemiddeld genomen de beste keuze zou zijn geweest. Dat kunt u meewegen in de keuze van uw zorgverzekeraar voor 2022.

Niet alleen de premie voor de basisverzekering is van belang. Daarnaast beslist u of u naast de basisdekking een aanvullende zorgverzekering wilt afsluiten of aanhouden. Dan kijkt u immers niet alleen naar de basispremie, maar zeker ook naar de mogelijke dekkingen en bijbehorende premies van aanvullende zorgverzekeringen. Het complete plaatje is dan bepalend voor uw beslissing of u uw zorgverzekering in 2022 bij Menzis afsluit of bij een andere zorgverzekeraar.

Direct de premies van deze zorgverzekeraar met andere zorgverzekeringen vergelijken

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.