Zorgverzekeringen Zilveren Kruis

Ieder jaar bepalen zorgverzekeraars zoals Zilveren Kruis opnieuw hun premies. De basisverzekering die het vorig jaar de goedkoopste was hoeft dat een jaar later niet te zijn. Voor u is een stabiel voordelige zorgverzekering erg prettig. Dat maakt het interessant om te kijken naar de gemiddelde zorgpremie die Zilveren Kruis rekent voor de basisverzekering.

Hieronder vindt u de gemiddelde premies voor de basisverzekeringen van Zilveren Kruis.

Premies zorgverzekeringen vergelijken

Gemiddelde premies Zilveren Kruis basisverzekeringen

HomeFinance.nl toont u de gemiddelde zorgpremie voor de basisverzekering(en) van Zilveren Kruis in de door u te kiezen periode. U ziet de premies per eigen risico-categorie: alleen het wettelijk verplichte standaard eigen risico of daarbij ook een extra vrijwillig eigen risico.

Hoe hoog was het wettelijk verplichte standaard eigen risico in de verschillende jaren?
Vergelijk de gemiddelde premie van Zilveren Kruis met andere zorgverzekeraars

Periode: vanaftot en met

Gemiddelde premies Basis Budget - naturapolis

Eigen risicoGemiddelde premie 
Standaard€ 120,95aanvragen
Standaard + € 100,-€ 116,95aanvragen
Standaard + € 200,-€ 112,95aanvragen
Standaard + € 300,-€ 108,95aanvragen
Standaard + € 400,-€ 104,95aanvragen
Standaard + € 500,-€ 100,95aanvragen

* U ziet de basispremies per maand voor iedereen vanaf 18 jaar. De basisverzekering is tot de 18-jarige leeftijd gratis.

Gemiddelde premies Basis Zeker - naturapolis

Eigen risicoGemiddelde premie 
Standaard€ 128,45aanvragen
Standaard + € 100,-€ 124,95aanvragen
Standaard + € 200,-€ 121,45aanvragen
Standaard + € 300,-€ 117,95aanvragen
Standaard + € 400,-€ 114,45aanvragen
Standaard + € 500,-€ 110,95aanvragen

* U ziet de basispremies per maand voor iedereen vanaf 18 jaar. De basisverzekering is tot de 18-jarige leeftijd gratis.

Gemiddelde premies Basis Exclusief - restitutiepolis

Eigen risicoGemiddelde premie 
Standaard€ 139,95aanvragen
Standaard + € 100,-€ 135,95aanvragen
Standaard + € 200,-€ 131,95aanvragen
Standaard + € 300,-€ 127,95aanvragen
Standaard + € 400,-€ 123,95aanvragen
Standaard + € 500,-€ 119,95aanvragen

* U ziet de basispremies per maand voor iedereen vanaf 18 jaar. De basisverzekering is tot de 18-jarige leeftijd gratis.

Waarom zijn gemiddelde zorgpremies interessant voor u?

Hierboven ziet u een overzicht van de gemiddelde premies van basisverzekeringen bij Zilveren Kruis. We tonen u daar het gemiddelde van premies die niet meer aan de orde zijn, premies uit het verleden. Het zou goed kunnen dat u zich afvraagt waarom deze historische zorgpremies en het gemiddelde daarvan voor u interessant zijn.

De premies van zorgverzekeringen worden ieder jaar opnieuw bepaald. Zowel die voor de basisverzekeringen als voor de aanvullende polissen. De nieuwe premies zijn afhankelijk van de inhoud van de dekkingen, maar natuurlijk ook van concurrentieoverwegingen. De premiewijzigingen gaan niet geleidelijk en ook niet altijd zelfde kant op: ze kunnen het ene jaar dalen en het volgende jaar stijgen.

Voor de basisverzekering geldt dat iedere zorgverzekeraar - dus ook Zilveren Kruis - dezelfde dekking hanteert. Dat moet: de inhoud van het basispakket is wettelijk bepaald en is dus voor iedere verzekeraar gelijk. Er zit wel verschil tussen basisverzekeringen waar het gaat om de wijze van vergoeden (natura/restitutie) en de mate van keuzevrijheid. Het vergelijken van premies voor basisverzekeringen is daardoor vrij eenvoudig: naast deze twee zaken hoeft u alleen naar de premie te kijken.

Het is prettig als u een zorgverzekeraar heeft die verklaarbare en stabiele premies rekent. Dan kunt u erop vertrouwen dat uw zorgverzekering niet het ene jaar de goedkoopste is en het volgende jaar tot de duurdere polissen behoort. Dan is het zelfs niet nodig om ieder jaar intensief bezig te zijn met het vergelijken van zorgverzekeringen.

Is Zilveren Kruis zo'n verzekeraar met stabiele premies? Daarvoor is het interessant om te kijken naar de gemiddelde zorgpremie die Zilveren Kruis in de loop der jaren heeft gehanteerd voor haar basisverzekeringen. In de vergelijking van gemiddelde zorgpremies kunt u zien hoe Zilveren Kruis het deed ten opzichte van andere zorgverzekeraars. En welke verzekeraar gemiddeld genomen de beste keuze zou zijn geweest. Dat kan u helpen bij uw keuze voor uw zorgverzekering voor het komende jaar.

Zorgpremie 2022 berekenen en vergelijken inclusief aanvullende dekkingen
Premies van basisverzekeringen voor 2022 vergelijken

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.