Search
Close this search box.

Besparen op boodschappen


Handige bespaartips voor in de supermarkt

Zo geef je eenvoudig minder geld uit aan boodschappen

Boodschappen: we hebben ze allemaal nodig. Eten, drinken, hygiëneproducten… je kunt moeilijk zeggen: ik moet besparen, dus dat koop ik allemaal niet meer. Wel kan het vaak goedkoper dan je misschien gewend bent. Wij geven je allerlei handige tips waarmee je vanzelf minder geld uitgeeft in de supermarkt.

Niets nieuws voor jou?

Voor doorgewinterde bespaarders is besparen op boodschappen waarschijnlijk al een gepasseerd station: je kent de bespaartips voor in de supermarkt echt wel. Misschien heb je wel aanvullingen? Die zijn altijd van harte welkom – mail ze naar ons op [email protected] zodat we ze kunnen meenemen voor al onze bezoekers.


Boodschappenlijstje maken

Alleen kopen wat op het lijstje staat!

Digitaal boodschappenlijstje

Een supermarkt staat vol met verleidingen. Aanbiedingen van spullen die je vaak koopt. Lekkers waar je op dat moment opeens héél veel trek in hebt. Je kent het wel.

Om te voorkomen dat je meer koopt dan je nodig hebt is het slim om een boodschappenlijstje te maken. Thuis schrijf je op wat je allemaal nodig hebt, dat lijstje neem je mee. Het kan ook in je smartphone, als je digitaal handiger vindt.

Als je wilt besparen is het belangrijk dat je dan ook echt niets anders koopt dan wat er op het lijstje staat. Als je alsnog alles pakt dat je interessant vindt heeft het geen effect op je uitgaven!


Cash geld meenemen

Contant geld uitgeven doet meer pijn

Contant geld om te besparen

Het klinkt misschien gek nu contactloos betalen de norm is: wil je besparen, betaal dan contant. Neem ook niet teveel geld mee naar de supermarkt – zo word je werkelijk beperkt in jouw uitgaven aan boodschappen.

Opletten en uitrekenen

Als je cash geld gaat uitgeven let je beter op wat je in je winkelwagen of mandje stopt. Heb je een beperkt bedrag bij je, dan reken je tijdens je ronde door de winkel uit wat alles bij elkaar kost. Je wilt immers niet bij de kassa tot de ontdekking komen dat je niet genoeg geld bij je hebt!


Aanbiedingen checken

Maaltijden plannen met wat in de reclame is

Bij het maken van het boodschappenlijstje denk je na over wat je wilt gaan eten. Kijk daarbij eerst naar de aanbiedingen van de supermarkt, zodat je daar goed gebruik van maakt. Tenminste: als het écht goedkope aanbiedingen zijn – blijf wel kritisch.

Een grote verpakking kan in de aanbieding nog slechts een klein beetje duurder zijn dan een kleine verpakking. Dan kán het slim zijn om de grote variant te kopen, maar niet altijd. Als je niet meer gaat gebruiken dan de kleine hoeveelheid is meer uitgeven voor het dubbele gewoon zonde.


Kijk laag en hoog

Dure A-merken staan op ooghoogte

De inrichting van een supermarkt is bedoeld om de omzet zo hoog mogelijk te krijgen. Dure A-merken staan daarom op ooghoogte: wie niet nadenkt pakt de artikelen die hij het eerst ziet. Terwijl huismerken en merkloze spullen vaak net zo prima zijn, en véél goedkoper.

Kijk daarom altijd in een schap ook omhoog en omlaag. Helemaal beneden liggen meestal de goedkoopste artikelen, want om die te pakken moet je door je knieën. Prima: zo krijg je lichaamsbeweging én bespaar je flink op je boodschappen!

Hypotheek voorstel
vrijblijvend aanvragen
of bel 088-2277344
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek