Vragen? Bel ons: 088-22 77 311
datum: 14-06-2013

Vraag:

Wat is een BKR codering?

Antwoord HomeFinance:

BKR staat voor Stichting Bureau Krediet Registratie. Het BKR heeft een register met daarin de betalingsverplichtingen van alle consumenten die in Nederland een krediet hebben of hadden in de afgelopen vijf jaar. Ook zaken waaruit een krediet kan ontstaan, zoals een creditcard, een flexibel krediet of een kredietlimiet op uw betaalrekening worden geregistreerd bij het BKR.

Naast het registreren van het krediet zelf, worden ook eventuele betalingsproblemen geregistreerd. Op het moment dat u niet aan uw betalingsverplichtingen voldoet, is uw crediteur verplicht dit te melden bij het BKR. Bij het krediet waar de achterstand is ontstaan, wordt in het register dan een code geplaatst (A van achterstand). Hier komt de naam BKR codering vandaan.

Op het moment dat u een dergelijke BKR codering heeft, is het heel lastig om een lening te krijgen. Kredietverstrekkers kijken voordat ze u een lening gaan verstrekken namelijk altijd naar uw BKR registratie. Op het moment dat er een achterstand codering staat, zullen zij zeer voorzichtig zijn met het verstrekken van een lening.

Voor meer informatie over het Bureau Krediet Registratie, klik hier.
Klik hier om de actuele rente van leningen te vergelijken
Voor een overzicht van alle lening veelgestelde vragen, klik hier.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.