Search
Close this search box.

Wat is een BKR codering?

Vraag:

Wat is een BKR codering?

Antwoord HomeFinance:

BKR staat voor Stichting Bureau Krediet Registratie. Het BKR heeft een register met daarin de betalingsverplichtingen van alle consumenten die in Nederland een krediet hebben of hadden in de afgelopen vijf jaar. Ook zaken waaruit een krediet kan ontstaan, zoals een creditcard, een flexibel krediet of een kredietlimiet op uw betaalrekening worden geregistreerd bij het BKR.

Naast het registreren van het krediet zelf, worden ook eventuele betalingsproblemen geregistreerd. Op het moment dat u niet aan uw betalingsverplichtingen voldoet, is uw crediteur verplicht dit te melden bij het BKR. Bij het krediet waar de achterstand is ontstaan, wordt in het register dan een code geplaatst (A van achterstand). Hier komt de naam BKR codering vandaan.

Op het moment dat u een dergelijke BKR codering heeft, is het heel lastig om een lening te krijgen. Kredietverstrekkers kijken voordat ze u een lening gaan verstrekken namelijk altijd naar uw BKR registratie. Op het moment dat er een achterstand codering staat, zullen zij zeer voorzichtig zijn met het verstrekken van een lening.

Voor meer informatie over het Bureau Krediet Registratie, klik hier.
Klik hier om de actuele rente van leningen te vergelijken
Voor een overzicht van alle lening veelgestelde vragen, klik hier.

Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Wij vergelijken onderstaande lening verstrekkers

Geld lenen
vrijblijvend aanvragen
Geld lenen
Bank Rente
Freo 6,50%
Defam Premium 6,60%
SNS Bank 6,60%
Lloyds Bank 6,70%
Rabobank 6,70%
ING 6,80%
> Bekijk de overige 30+ rentes
Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek