Search
Close this search box.

Is de rente die ik betaal over mijn lening aftrekbaar?

Vraag:

Is de rente die ik betaal over mijn lening aftrekbaar?

Antwoord HomeFinance:

alleen de rente over dat deel van uw lening wat u heeft gebruikt voor de aankoop, verbetering of het onderhoud van een woning die tegelijk ook uw hoofdverblijf (eigen woning) is, is in principe aftrekbaar.

Voor leningen die na 1 januari 2013 zijn aangegaan, geldt daarnaast dat het gedeelte wat u voor uw eigen woning heeft gebruikt, volledig en tenminste annuitair in maximaal 30 jaar afgelost moet worden. Anders is de rente over dat deel ook niet aftrekbaar. De rente over het deel van de lening wat u gebruikt voor bijvoorbeeld een boot, een tweede (recreatie)woning, auto of andere zaken is consumptief en dus ook niet aftrekbaar.

Voor het vergelijken van rentes van leningen, klik hier.
Voor informatie over (hypotheek)renteaftrek, klik hier.

Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Wij vergelijken onderstaande lening verstrekkers

Geld lenen
vrijblijvend aanvragen
Geld lenen
Bank Rente
Freo 6,50%
Defam Premium 6,60%
SNS Bank 6,60%
Lloyds Bank 6,70%
Rabobank 6,70%
ING 6,80%
> Bekijk de overige 30+ rentes
Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek