Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Huurkoop – informatie en belangrijkste kenmerken

Huurkoop

Wat is huurkoop?

Huurkoop is een leenvorm waarbij de lening altijd gebonden is aan een vast object, bijvoorbeeld een auto. Het bijzondere van huurkoop is dat de koper van het object pas officieel eigenaar van het object wordt nadat de lening volledig is afgelost. Zolang dat niet is gebeurd, mag de koper het object niet verkopen of verhuren. De koper is al wel vanaf het begin aansprakelijk voor eventuele schade aan het object.

Direct rentes leningen vergelijken

Vanwege de verhoogde zekerheid die de kredietverstrekker heeft op terugbetaling van de lening, gelden bij huurkoop vaak scherpere tarieven dan bij andere leenvormen. Bij huurkoop worden vooraf de looptijd, rente en aflossingen vastgelegd.

Kenmerken van de huurkoop

We hebben de belangrijkste kenmerken van de huurkoop hieronder samengevat:

  • de lening is altijd verbonden aan een vast object;
  • de koper (kredietnemer) wordt pas officieel eigenaar na aflossing van de lening;
  • scherpe rente;
  • vaste rente;
  • vaste looptijd;
  • dus een vaste maandlast;
  • tussentijds extra aflossen is meestal niet mogelijk.

Voor een overzicht van alle soorten leningen, klik hier

Geld lenen
vrijblijvend aanvragen
Geld lenen
Bank Rente
Freo 6,50%
Defam Premium 6,60%
SNS Bank 6,60%
Lloyds Bank 6,70%
Rabobank 6,70%
ING 6,80%
> Bekijk de overige 30+ rentes
Nieuwsbrief
Op de hoogte van leningen

je gegevens zijn veilig


Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek