Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 14 augustus 2019, 10:25 - Jos Koets
#huizenmarkt

Vorige week een zeer opmerkelijk artikel over makelaars die homo- en lesbische stellen afraden om in bepaalde wijken van een stad (Den Haag) een huis te kopen. Dat vind ik dus echt absurd.

Lesbiënnes in het Haagse Laakkwartier

"Ik heb verschillende makelaars gesproken in de stad en ze doen het allemaal", zegt Oudshoorn-Van Ginderen. Ze hoorde het verhaal van een bevriend lesbisch stel. Dat waren Brenda Heskes en haar vrouw, die hun oog hadden laten vallen op een woning in het Haagse Laakkwartier. Heskes vertelt dat hun makelaar adviseerde om ervan af te zien. "Ik weet niet hoe gezellig het wordt als jij en je vrouw daar hand in hand lopen', zei hij. We hebben er een paar dagen over nagedacht en toen besloten om de woning niet te bezichtigen", zegt Heskes tegen RTL Nieuws.

Makelaar: buurt moet wel passen

Peter van Straaten van de Haagse aankoopmakelaar zegt dat ook hij homostellen afraadt om in sommige buurten een huis te kopen. "Er is geen makelaar die het niet doet. De klant is koning. Daarbij hoort dat je vertelt in wat voor wijk iemand terechtkomt. Ik doe dat niet alleen bij lhbti-stellen, ook vertel ik moslims en joden als ze de enige zijn in de wijk waar ze iets zoeken. Een vrouw met een boerka raad ik ook af om iets te kopen in de wijk Duindorp. Of als een jonge blonde single vrouw iets wil kopen in een buurt die 's avonds niet veilig is om alleen over straat te gaan."

Dit is echt absurd

Ik heb het artikel en dan vooral bovenstaand gedeelte een paar keer gelezen. Hoe vaker ik het las, hoe bozer ik werd. We leven in een vrij land maar kunnen dus niet overal gaan wonen waar we willen wonen. Dit is echt absurd.

Gluren bij de buren

Ik mijn zes boeken heb ik altijd aandacht besteed om goed uit te zoeken hoe een buurt is. Ik noemde dit “Gluren bij de buren”. Je weet namelijk nooit hoe je buren zijn als je een huis koopt. Niemand zit te wachten op een buurman die iedere nacht heel hard zijn radio aan zet waardoor je kinderen niet kunnen slapen. Echter een goede buurman kan ook een paar maanden zijn huis verkopen waardoor je als nog een luidruchtig persoon naast je krijgt. Een goede buurt kan dus veranderen in een “mindere” buurt waardoor het niet meer leuk is om in de buurt te wonen.

Wat vindt u hier nou van?

Echter er zijn dus buurten in Nederland die bepaalde groepen mensen “niet accepteren”. Ik vind dit trouwens knap dat makelaars dit weten en ook nog doorvertellen ook. Ik ben echt heel erg benieuwd wat u hier van vindt. Ik sta echt met een mond vol tanden!!

Jos Koets
Jos Koets Financieel adviseur en schrijver

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.