Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Makelaars raden koop af…

Lesbiënnes? Beter niet kopen in bepaalde wijken!

Lesbiënnes? Beter niet kopen in bepaalde wijken!

Vorige week een zeer opmerkelijk artikel over makelaars die homo- en lesbische stellen afraden om in bepaalde wijken van een stad (Den Haag) een huis te kopen. Dat vind ik dus echt absurd.

Lesbiënnes in het Haagse Laakkwartier

“Ik heb verschillende makelaars gesproken in de stad en ze doen het allemaal”, zegt Oudshoorn-Van Ginderen. Ze hoorde het verhaal van een bevriend lesbisch stel. Dat waren Brenda Heskes en haar vrouw, die hun oog hadden laten vallen op een woning in het Haagse Laakkwartier. Heskes vertelt dat hun makelaar adviseerde om ervan af te zien. “Ik weet niet hoe gezellig het wordt als jij en je vrouw daar hand in hand lopen’, zei hij. We hebben er een paar dagen over nagedacht en toen besloten om de woning niet te bezichtigen”, zegt Heskes tegen RTL Nieuws.

Makelaar: buurt moet wel passen

Peter van Straaten van de Haagse aankoopmakelaar zegt dat ook hij homostellen afraadt om in sommige buurten een huis te kopen. “Er is geen makelaar die het niet doet. De klant is koning. Daarbij hoort dat je vertelt in wat voor wijk iemand terechtkomt. Ik doe dat niet alleen bij lhbti-stellen, ook vertel ik moslims en joden als ze de enige zijn in de wijk waar ze iets zoeken. Een vrouw met een boerka raad ik ook af om iets te kopen in de wijk Duindorp. Of als een jonge blonde single vrouw iets wil kopen in een buurt die ’s avonds niet veilig is om alleen over straat te gaan.”

Dit is echt absurd

Ik heb het artikel en dan vooral bovenstaand gedeelte een paar keer gelezen. Hoe vaker ik het las, hoe bozer ik werd. We leven in een vrij land maar kunnen dus niet overal gaan wonen waar we willen wonen. Dit is echt absurd.

Gluren bij de buren

Ik mijn zes boeken heb ik altijd aandacht besteed om goed uit te zoeken hoe een buurt is. Ik noemde dit “Gluren bij de buren”. Je weet namelijk nooit hoe je buren zijn als je een huis koopt. Niemand zit te wachten op een buurman die iedere nacht heel hard zijn radio aan zet waardoor je kinderen niet kunnen slapen. Echter een goede buurman kan ook een paar maanden zijn huis verkopen waardoor je als nog een luidruchtig persoon naast je krijgt. Een goede buurt kan dus veranderen in een “mindere” buurt waardoor het niet meer leuk is om in de buurt te wonen.

Wat vindt u hier nou van?

Echter er zijn dus buurten in Nederland die bepaalde groepen mensen “niet accepteren”. Ik vind dit trouwens knap dat makelaars dit weten en ook nog doorvertellen ook. Ik ben echt heel erg benieuwd wat u hier van vindt. Ik sta echt met een mond vol tanden!!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek