Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Maximale spaarrente naar 0,2 procent

Groot aantal spaarbanken verlaagt de spaarrentes verder

Groot aantal spaarbanken verlaagt de spaarrentes verder

De daling van de spaarrente is nog niet ten einde. Meerdere spaarbanken hebben per vandaag de rentes verder verlaagd. Onder de banken die een renteverlaging doorgevoerd hebben zit Knab. Knab bood tot vandaag nog een rente van 0,22% op hun spaarrekening zonder beperkende voorwaarden. Daarmee was Knab de nummer 1 bij deze populaire spaarvorm. De rente is door Knab verlaagd tot 0,16% waarmee de spaarrekening uit de top 3 verdwenen is. De hoogste rente – van 0,2% per jaar – wordt nu aangeboden door NIBC Direct en Lloyds Bank.

Vergelijk de actuele rentes voor vrij sparen

Groot aantal wijzigingen

Knab is niet de enige bank die een renteverlaging doorgevoerd heeft. Hieronder ziet u van welke spaarproducten in de afgelopen week de rentes verlaagd zijn. Het is duidelijk dat de rentedalingen op de spaarmarkt voorlopig nog niet voorbij zijn.

Bron: ActueleRentestanden.nl

In onderstaande grafiek kunt u zien hoe de spaarrente zich in de afgelopen jaren ontwikkeld heeft.

Overzicht historische spaarrentes

Bron: HomeFinance.nl

In de grafiek ziet u de hoogste spaarrente voor vrij sparen (spaarrekeningen zonder beperkingen). Veel banken bieden echter al tijden een veel lagere rente. Sterker nog: vrijwel alle banken zitten nu echt vlak boven de 0%. 

Negatieve spaarrente: wel of niet?

De vraag is of banken binnenkort over zullen stappen op een negatieve spaarrente. Mijn collega Jos Koets heeft hier al een aantal keer aandacht aan besteed. Ik ben het met hem eens dat de kans klein is dat banken volledig over zullen stappen op negatieve rentes. Zullen we dan niet te maken gaan krijgen met negatieve rentes? Toch wel. Ik verwacht dat meerdere banken een staffel zullen invoeren voor hun spaarrekeningen. Dat houdt in dat ze over een (beperkt) saldo nog een minimale positieve rente of een 0 rente aan zullen blijven bieden. Bij hogere spaarbedragen (bijv. vanaf de 50.000 of 100.000 euro) zullen ze naar mijn verwachting wel overgaan op negatieve rentes.

Op deze manier kunnen de meeste particuliere spaarders hun geld op een spaarrekening of meerdere spaarrekeningen laten staan zonder dat ze daarvoor gaan betalen en hebben banken toch de mogelijkheid om de extreem lage marktrentes door te berekenen aan hun spaarklanten.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek