Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hypotheekadvies in coronatijd

Meer vraag naar hypotheekadvies en we werken massaal vanuit huis.

Meer vraag naar hypotheekadvies en we werken massaal vanuit huis.

In mijn blog Heftige tijden door coronavirus kon u lezen dat het kabinet op 15 maart een zeer drastische beslissing heeft genomen om het coronavirus te bestrijden. Het sluiten van de scholen, restaurants, kroegen en andere bezienswaardigheden is een stap die je niet zomaar neemt. Hierbij merk ik wel op dat diverse andere landen deze stap al eerder hadden genomen.

Onzekere economische tijden

Voor heel veel werknemers en zelfstandigen zal de komende tijd zeer onzeker zijn. Vooral zelfstandigen zullen (flinke) inkomsten gaan missen. Het is de vraag of zij allemaal hun hoofd boven water kunnen houden, zelfs met de aangekondigde maatregelen. Ik heb zelf sinds 1994 een eigen bedrijf. Ik weet dus ook dat je heel hard moet werken om het hoofd boven water te houden. Als je dan gedwongen word je toko drie weken dicht te doen, dan is dat de grootste nachtmerrie die je maar kan krijgen.

Gezondheid boven alles

Echter geld is leuk, maar dat kan je alleen maar uitgeven als je gezond bent. Dus op nummer 1 moet voor iedereen zijn of haar gezondheid staan. En met deze gezondheid hebben we nu te maken. Het zal heel moeilijk worden om in een korte tijd het virus volledig te bestrijden. Vanuit Den Haag zullen alle neuzen nu echt dezelfde kant op moeten staan. Even niet denken aan de verkiezingen van volgend jaar en aan de kiezers. De kiezers willen gewoon duidelijkheid hebben en geen getreuzel.

Werken vanuit huis

Voor mij als hypotheekadviseur verandert er niets. Ik werk al 26 jaar vanuit huis. De komende drie weken zal ik alleen geen face to face hypotheekgesprekken doen. De uitleg wordt wat moeilijker via andere opties zoals bijvoorbeeld de telefoon etc.., maar levert geen problemen op met het afsluiten van de hypotheek. Ik ben dus in de zeer gelukkige situatie dat er voor mij eigenlijk niets verandert. De kans is zelfs zeer groot dat ik (en andere hypotheekadviseurs) het de komende drie weken nog drukker gaan krijgen.

Heel veel mensen zijn namelijk verplicht om thuis te werken. Vooral als er sprake is van minder loon door werktijdverkorting zullen gezinnen hun financiële situatie willen / gaan bespreken. Hierbij hoort natuurlijk ook hun lopende hypotheek. Een telefoontje voor meer informatie naar hun hypotheekadviseur is dan snel gedaan.

Respect voor elkaar

Persoonlijk ben ik zeer benieuwd hoe iedereen met elkaar om zal gaan. Zal er respect zijn voor elkaar? Of gaan mensen knokken voor een pak WC-papier. Het wordt tijd om elkaar een handje te helpen. Thuiswerkers kunnen overdag makkelijk even een boodschap doen voor hun buurman / buurvrouw die wel verplicht uit huis moet werken. Als iedereen even zijn mouwen opstroopt en minder naar zichzelf kijkt, ziet alles er ook rooskleuriger uit.

En laten we de AOW-ers niet vergeten. Deze worden ook “gedwongen” om thuis te zitten. Meestal alleen omdat hun partner al is overleden. Dan is drie weken een zeer lange periode voor deze mensen.

Respect voor hulpverleners

Ik sluit af met mijn respect te tonen voor de “hulpverleners”. Dit is een hele grote groep mensen die “verplicht” zijn vanwege hun beroep om buitenshuis te werken. Vaak gaat het hier om mensen die andere mensen moeten helpen / verzorgen. Deze personen hebben ook weer mensen thuis zitten. Het lijkt allemaal zo gewoon wat deze personen doen. Dat is het echter niet. Hier mogen wij ook wel eens bij stil staan.

Ik vond het nodig om eens een heel andere blog te schrijven. Gewoon een blog met respect voor anderen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek