Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.
Alles over hypothekenHeb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!
Alles over geld lenenSparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.
Alles over sparenVerzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?
Alles over verzekerenBij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.
Alles over besparenWil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
Alles over beleggenHet is handig om op de hoogte te blijven van wat er op het gebied van geldzaken gebeurt. Met HomeFinance.nl heb je steeds de belangrijkste ontwikkelingen in beeld over hypotheken, lenen, sparen, inflatie en rentestanden.
Nieuws & blogHoe zal het Europese steunfonds eruit komen te zien en wie gaat betalen?
Het gaat in Nederland en de landen om ons heen de goede kant op met de coronacrisis. Steeds meer Europese landen besluiten hun land weer te openen voor buitenlanders. De vakantie start in veel landen begin juli en het is de wens van velen dat buitenlandse vakanties mogelijk zijn. Dat is ook goed voor de economie, want die heeft natuurlijk een hele zware klap gekregen. Veel bedrijven hebben een paar maanden geen omzet gehad. Het is knap dat sommige bedrijven nog bestaan!
In vergelijking met andere Europese landen heeft Nederland het economisch goed gedaan. Maar ook hier hebben heel veel bedrijven het moeilijk. En ook de komende tijd zullen veel bedrijven het niet gaan redden. De werkloosheid zal stijgen en veel Nederlanders zullen nog in financiƫle problemen komen. Het kabinet heeft de portemonnee getrokken. Miljarden zijn er extra uitgegeven en deze miljarden zullen eens terugverdiend moeten worden.
In Brussel is er ook een miljardenstrijd bezig. Brussel wil de EU landen helpen! Dit moet gebeuren door middel van een enorm steunfonds van 750 miljard. Er zijn trouwens al andere bedragen in media verschenen die nog hoger zijn. Het land dat het zwaarst is getroffen door de coronacrisis, zal het meest ontvangen. Brussel heeft voorgesteld om 750 miljard beschikbaar te stellen onder de combinatie van een gift en lening.
Het is logisch dat de landen die het zwaarst zijn getroffen (die dus de meeste miljarden ontvangen) voorstander zijn van een gift. Nederland en aan paar andere EU landen zijn voorstander van een lening. Het verschil tussen een lening en gift is natuurlijk enorm. Bij een lening komt het geld normaal gesproken terug en bij een gift is het geld verdwenen. Een gift heeft wel weer als voordeel dat EU landen meer ruimte krijgen om te investeren. Dit betekent weer dat Nederland hiervan kan profiteren.
De kans dat Nederland garant moet gaan staan voor miljarden die onder Europese landen verspreid zullen worden via een "gift" wordt steeds groter. En ergens zal die 750 miljard uiteindelijk ook weer vandaan moeten komen. Na de eerdere debacles met Griekenland - waarin Nederland veel geld heeft gestoken - ziet het er naar uit dat we weer de klos zijn. Want ook dit bedrag zal dan weer terug moeten worden "verdiend". Of anders gezegd: de rekening zal voor een deel ook door de Nederlanders betaald moeten worden.
Hierbij is er misschien toch nog 1 reddingsboei. De komende twee maanden moeten de EU landen de coronacrisis onder controle krijgen. Het aantal besmettingen en doden moeten nog maar op 1 hand te tellen zijn iedere dag. Het toerisme kan dan weer redelijk op gang komen en de maatschappij kan verder opengesteld worden, waardoor veel bedrijven het alsnog gaan redden. Wellicht dat de klap dan alsnog meevalt en niet al die miljarden steun nodig zullen zijn. Laten we het hopen!
Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.