Search
Close this search box.

Makelaarsland botst weer met andere NVM-makelaars

Irritatie bij NVM-makelaars over nieuwe reclamespot van Makelaarsland

Irritatie bij NVM-makelaars over nieuwe reclamespot van Makelaarsland

Vorige week las ik een opmerkelijk artikel in de Telegraaf over de NVM. NVM makelaars hebben bij de makelaarsclub met succes een klacht ingediend over collega NVM-lid Makelaarsland vanwege een nieuwe reclamecampagne van de prijsvechter. In de campagne zet Makelaarsland zich – niet voor het eerst – af tegen de “traditionele makelaar”. Hierdoor voelen andere NVM leden zich benadeeld. De NVM heeft naar aanleiding van de klachten Makelaarsland tijdelijk (voor 6 maanden) geschorst als NVM-lid.

Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Directeur Gijs van Wijgerden van Makelaarsland accepteert de schorsing echter niet en gaat in beroep waardoor de schorsing nog niet is ingegaan. Wat is er aan de hand?

Makelaarsland geen traditionele makelaar

Makelaarsland is altijd al een vreemde eend in de bijt geweest onder de NVM-makelaars. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat Makelaarsland vaste, lage tarieven hanteert. Huizenverkopers die zelf de bezichtigingen doen, betalen nog geen 1.500 euro bij Makelaarsland. Andere makelaars rekenen als courtage al snel 1 tot 2% van de verkoopprijs, wat bij de huidige huizenprijzen dus flink kan oplopen (2% van 500.000 euro is 10.000 euro!!).

Eerder problemen

Er is al eerder een aanvaring geweest tussen beide partijen. Zes jaar geleden probeerde een groep makelaars Makelaarsland ook al uit de NVM te werken. Er zijn toen klachten geweest over een reclame met de boodschap:

“Jeetje, wat zijn die makelaars allemaal duur, man”.

Bovenstaande zin (leus) klopt wel als een bus. Heel veel (NVM) Makelaars rekenen veel geld voor het verkopen van een woning. Deze makelaars willen niet veranderen en willen zeker geen geld inleveren door een lagere factuur te sturen aan hun klanten. Zij zien Makelaarsland liever vandaag nog vertrekken dan morgen.

Huidige klacht

Ook nu gaat de klacht over een reclamecampagne van Makelaarsland. De boodschap in de campagne is nu als volgt:

“Op zoek naar een makelaar zonder scooter?”

De klagende stichting vindt dat Makelaarsland met de scooter-reclame verwijst naar iconische beelden van Heineken-ontvoerder Willem Holleeder op zijn favoriete vervoermiddel.

“De stichting is van mening dat Makelaarsland met de gewraakte commercial hun collega’s oneigenlijk wegzet alsof alle grootstedelijke makelaars op een scooter rijden en het beeld van Holleeder-praktijken zouden ondersteunen”, aldus bestuurslid Jaap Drijftholt.

Gaat Makelaarsland te ver?

Ik ben zeer benieuwd wat u van het bovenstaande vindt. Is Makelaarsland te ver gegaan met bovenstaande leus?

Bovendien is er nog kritiek op de rekentool van Makelaarsland. Deze berekent namelijk hoeveel geld je kan besparen bij Makelaarsland ten opzicht van andere makelaars. Ik kan heel goed begrijpen dat makelaars dit niet leuk vinden. Echter ik ben ook van mening dat veel makelaars verkeerd bezig zijn. Zij denken eerst aan zichzelf en dan pas komt de klant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: WImsel van dinsdag mei 17, 2022 15:01
    Ik ben het met je eens. Ik had die associatie ook niet gelijk. Maar het moge duidelijk zijn dat Makelaarsland wel een niet al te goed beeld probeert te schetsen van “de traditionele makelaar”. Voor de duidelijkheid: dat mag van mij hoor. Maar sluit je dan gewoon niet aan bij dezelfde club…

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek