Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Pietluttige bank

Acceptatie hypotheek soms onnodig moeilijk

Acceptatie hypotheek soms onnodig moeilijk

Iedere bank heeft zijn eigen regels met betrekking tot het akkoord geven van een hypotheek. Een hypotheekadviseur weet dus hoe moeilijk een bank kan zijn met betrekking tot het accepteren van een hypotheek.

Beste keuze is niet altijd de laagste hypotheekrente

Slimme hypotheekadviseurs kiezen dus per klant uit welke bank de aangevraagde hypotheek het gemakkelijkst accepteert. Hierbij moet de klant natuurlijk meewerken. Een adviseur kan een bank adviseren die bijvoorbeeld een hogere rente heeft van 0,5% in vergelijking met een andere bank. Een goede uitleg van de adviseur is dan zeker noodzakelijk om toch de aanvraag te doen bij deze bank met een hogere rente.

Problemen bij acceptatie hypotheek

Vorige maand had ik een NHG starter klant. Vanwege de hoogte van de rente adviseerde ik deze klant de hypotheek af te sluiten bij Lloyds Bank. Ik kan via deze bank geen rechtstreekse aanvraag doen, maar via een omweg (Flexfront) was dit wel mogelijk. Mijn werkwijze is dat de meeste benodigde formulieren voor aanvraag van de renteaanbieding al in mijn bezit zijn. Ik kan deze dan controleren. Na het tekenen van de renteaanbieding heb ik alle benodigde formulieren direct doorgezet naar Flexfront. Deze kwam met de volgende opmerkingen over het dossier.

Financieringsopzet

Aan te leveren

De kosten voor de leveringsakte ontbreken in de financieringsopzet.

Aktes van verpanding

Aan te leveren

Het verzekerde bedrag komt niet overeen met de acceptatieverklaring. Dit mag handmatig aangepast worden.

Aanvullende verklaring aanvrager(s)

Aan te leveren

Graag ontvangen wij een verklaring voor het afwijkende adres op het bankafschrift.

Pietluttig over onzinnige details

Ik heb het bovenstaande even twee keer moeten lezen. Ik weet namelijk dat andere banken zoals Florius nooit met het bovenstaande hadden gekomen. Florius had direct mijn stukken goedgekeurd. Hoe pietluttig deze situatie is, kan ik aantonen naar aanleiding van mijn antwoorden op de opmerkingen.

 • In de financieringsopzet wordt gevraagd naar de kosten van leveringsakte. Ik had de totale kosten van de notaris opgegeven (leveringsakte en hypotheekakte). Deze notariskosten zijn nooit 100% bekend. Iedere notaris heeft zijn eigen kosten. Het is dus onzin om de kosten van levering en hypotheek apart te specificeren.
 • In de akte van verpanding stond bij deze klant een bedrag van 100.000 euro. In werkelijkheid zou de bank bij overlijden 108.000 euro ontvangen. Omdat dit bedrag afweek van de aanvraag moest ik dit dus handmatig aanpassen met een krabbel van mij. Totale onzin is mijn mening.
 • Deze klant woonde volgens de werkgeversverklaring en het bankafschrift op twee adressen. De bank wilde hier een verklaring voor. Verklaring: ouders waren gescheiden en ook logisch dat klant iedere week bij beide ouders een paar nachtjes bleef slapen. Voor de hypotheek is het adres (in Nederland) natuurlijk totaal onbelangrijk.

Het bovenstaande toont aan dat er nog steeds banken in Nederland zijn die pietluttig zijn.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

 1. Reactie op: Antoinette Kalkman van donderdag februari 22, 2018 13:50
  partij genaamd Quion vraagt ondanks de werkgevers verklaring 12 loonstroken op als er sprake is van overwerk op de werkgeversverklaring.

  Nog een leuke ..
  afwijking van het cumalatieve inkomen bij een verpleegkundige …
  oorzaak trede gestegen op de loonschaal dit was bij een Rabo dochter.

  echter het meest bizarre in ons vak genaamd het renteaanbod .

  oftwel waarom kan 90% van de geldverstrekkers niet want Aegon en Ing wel kunnen ?

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek