Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Geldwolven

Salarisverhoging Ralph Hamers ING: 50%

Salarisverhoging Ralph Hamers ING: 50%

De media waaronder de kranten hebben vorige week uitgebreid over de nieuwste “geldwolf” van Nederland bericht. Zelfs de heren en dames in Den Haag stonden op hun achterste benen. De topman van ING Ralph Hamers heeft een loonsverhoging gekregen van 50%. Zijn inkomen in 2017 was 2.006.000 euro. In 2018 wordt dit inkomen verhoogd naar 3.045.000 euro. Volgens de informatie van de Telegraaf is dit het basissalaris en een vast aandelenpakket.

Duizenden ING-medewerkers ontslagen

Wie even Google hanteert, zal al snel lezen dat ING de afgelopen jaren veel werknemers heeft ontslagen. Het gaat dan over een paar duizend werknemers. Ook de komende jaren zullen er nog duizenden mensen ontslagen worden. Ik spreek regelmatig werknemers van banken. Deze gaan een onzekere toekomst tegemoet. Door de automatisering worden veel hypotheekstukken niet meer persoonlijk gecontroleerd. Bovendien zijn er niet veel complexe hypotheken meer die worden afgesloten. Gevolg minder werk wat gedaan moet worden door minder mensen. Voor ontslagen werknemers van ING is het natuurlijk onbegrijpelijk dat de persoon die verantwoordelijk is voor hun ontslag een salarisverhoging krijgt van meer dan 1 miljoen euro.

Vergelijking met het buitenland

Ter verdediging van dit soort salarissen wordt er gewezen naar het buitenland. Dan is zelfs een salaris van 3 miljoen nog weinig. Wij “moeten” mee anders kunnen wij geen “top” bestuurders meer aantrekken. Als ik dan even terugkijk zie ik dat in het verleden veel topbestuurders enorme fouten hebben gemaakt (bankencrisis). Bovendien ben ik van mening dat er altijd goede bestuurders zijn die het werk ook voor een lager salaris goed zullen doen.

Vertrouwen naar dieptepunt

Nog opvallender vind ik dat voormalig Minister president Balkenende zijn goedkeuring heeft gegeven aan deze salarisverhoging. Onder zijn bewind werd de Balkenendenorm ingevoerd. Het lijkt een standaard norm te worden dat ministers iets roepen en dit naderhand gewoon niet nakomen. Dit laatste zorgt ervoor dat het vertrouwen in “leidinggevende” personen daalt naar het dieptepunt. Hetzelfde is natuurlijk ook van toepassing betreffende de banken. Eerst flinke fouten maken, dan gered moeten worden van de ondergang, en daarna als het goed gaat, lekker geld graaien uit de winst die gemaakt is. In ieder geval is iedere Nederlander de dupe van dit soort praktijken. Helaas zal er de komende jaren niets veranderen.

** UPDATE: ING HEEFT DE SALARISVERHOGING ALSNOG INGETROKKEN **

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek