Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 30 mei 2018, 11:31 - Anneke Ranzato-Versloot
#lenen #sparen #beleggen

Het is eind mei - voor de meeste werknemers is dat het moment van ... vakantiegeld! Altijd leuk, zo'n extra bedrag op je rekening. Maar wat ga je ermee doen? Ieder jaar is het weer een onderwerp om te onderzoeken voor het NIBUD. En reden voor banken om acties te voeren met cadeautjes als je het geld op een spaarrekening zet. 

Spaarbanken zijn stil, Evi niet

Die banken zijn angstvallig stil trouwens dit jaar, maar dat is ook niet zo gek. Je spaargeld op een spaarrekening levert op dit moment nou niet bepaald een leuke rente op. Wie je wel veel op de radio hoort is Evi van Lanschot, die je wil verleiden om je vakantiegeld te gaan beleggen.

Beleggen met je vakantiegeld

Als je er geen andere bestemming voor hebt en je spaarsaldo is genoeg voor de benodigde buffer, dan is beleggen niet eens zo'n gek idee. Natuurlijk los je eerst je schulden af. En misschien heb je wel andere prioriteiten. Maar anders kun je er best een beetje mee spelen. Dat kun je doen met geld waarvan het niet erg is als het minder wordt of kwijtraakt.

Bitcoin kopen... dat kan ook!

In dit artikel in de Volkskrant vertelt iemand dat ze er cryptovaluta van gaat kopen. Kan ook natuurlijk. Gisteren zat mijn oudste tijdens het eten te vertellen dat klasgenoten van hem bezig zijn met het minen van bitcoin. Okee... of ze daar nou zo rijk van gaan worden als ze denken, dat verwacht ik niet. Wel grappig dat die 13-jarige jochies zich daarmee bezighouden.

En ach... als je toch wilt gaan beleggen met je vakantiegeld, waarom dan niet gokken op cryptovaluta? Want gokken is en blijft het natuurlijk.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.