Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Vakantiegeld beleggen in bitcoin… iets voor jou?

Wat ga jij doen met je vakantiegeld? Durf je ermee te gokken?

Wat ga jij doen met je vakantiegeld? Durf je ermee te gokken?

Het is eind mei – voor de meeste werknemers is dat het moment van … vakantiegeld! Altijd leuk, zo’n extra bedrag op je rekening. Maar wat ga je ermee doen? Ieder jaar is het weer een onderwerp om te onderzoeken voor het NIBUD. En reden voor banken om acties te voeren met cadeautjes als je het geld op een spaarrekening zet. 

Spaarbanken zijn stil, Evi niet

Die banken zijn angstvallig stil trouwens dit jaar, maar dat is ook niet zo gek. Je spaargeld op een spaarrekening levert op dit moment nou niet bepaald een leuke rente op. Wie je wel veel op de radio hoort is Evi van Lanschot, die je wil verleiden om je vakantiegeld te gaan beleggen.

Beleggen met je vakantiegeld

Als je er geen andere bestemming voor hebt en je spaarsaldo is genoeg voor de benodigde buffer, dan is beleggen niet eens zo’n gek idee. Natuurlijk los je eerst je schulden af. En misschien heb je wel andere prioriteiten. Maar anders kun je er best een beetje mee spelen. Dat kun je doen met geld waarvan het niet erg is als het minder wordt of kwijtraakt.

Bitcoin kopen… dat kan ook!

In dit artikel in de Volkskrant vertelt iemand dat ze er cryptovaluta van gaat kopen. Kan ook natuurlijk. Gisteren zat mijn oudste tijdens het eten te vertellen dat klasgenoten van hem bezig zijn met het minen van bitcoin. Okee… of ze daar nou zo rijk van gaan worden als ze denken, dat verwacht ik niet. Wel grappig dat die 13-jarige jochies zich daarmee bezighouden.

En ach… als je toch wilt gaan beleggen met je vakantiegeld, waarom dan niet gokken op cryptovaluta? Want gokken is en blijft het natuurlijk.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek