Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.
Alles over hypothekenHeb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!
Alles over geld lenenSparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.
Alles over sparenVerzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?
Alles over verzekerenBij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.
Alles over besparenWil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
Alles over beleggenHet is handig om op de hoogte te blijven van wat er op het gebied van geldzaken gebeurt. Met HomeFinance.nl heb je steeds de belangrijkste ontwikkelingen in beeld over hypotheken, lenen, sparen, inflatie en rentestanden.
Nieuws & blogGaat Noord-Europa opdraaien voor het Zuiden?
De president van de Europese Centrale Bank (ECB) - Mario Draghi - heeft in een toespraak voor het Europees Parlement aandacht besteed aan zijn wens voor een Europees depositogarantiestelsel. Daarin zouden de eurolanden gezamenlijk de spaartegoeden van hun banken garanderen.
Landen in Noord- en West-Europa zijn tegen een gezamenlijk depositogarantiestelsel. Nederland en Duitsland bijvoorbeeld vrezen dat zij dan zullen moeten opdraaien voor zwakke banken in landen als Italië, Griekenland en Portugal. Die hebben een flinke hoeveelheid slecht of niet-inbare leningen uitstaan, waardoor ze gemakkelijk in de problemen kunnen komen.
Draghi is van mening dat het aantal slechte leningen in die landen al behoorlijk is afgenomen en verder terugloopt. De banken hebben volgens hem flink hogere buffers achter de hand dan voor de crisis, waardoor faillissementen minder snel zullen voorkomen.
Hij stelt bovendien: 'Dit is geen unie van permanente crediteuren en permanente debiteuren. Landen moeten blijven hervormen en in economisch opzicht naar elkaar toegroeien.' Voor Draghi is een gezamenlijk garantiestelsel het sluitstuk van de Europese bankenunie, waarmee zes jaar geleden gestart werd.
Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.