Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Prijzen koopwoningen rijzen de pan uit

NVM: huizenprijzen plus 10%, verkochte woningen min 10%

NVM: huizenprijzen plus 10%, verkochte woningen min 10%

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) heeft de verkoopcijfers van het afgelopen kwartaal bekendgemaakt. Daaruit blijkt een verdere daling van het aantal verkochte woningen, een nog veel snellere daling van het aantal te koop staande woningen en een forse stijging van de gemiddelde verkoopprijs.

Huizenprijs met ruim 10% omhoog

De gemiddelde huizenprijs is in het tweede kwartaal van 2018 met 10,4% gestegen tot € 288.000. Bij dit tempo zal het niet lang duren voordat de grens van € 300.000 doorbroken wordt. Voor bij appartementen stijgen de prijzen snel, daar was de prijstoename ruim 16%.

Veel minder woningen verkocht

Het aantal verkochte woningen bleef afgelopen kwartaal steken op ruim 38.600, dat is 4.600 minder dan in het tweede kwartaal van 2017. Deze daling is goed te verklaren gezien de stijgende prijzen en het afnemende aanbod van koopwoningen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek