Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Niet aan geld willen denken…

...maar toch doen tijdens de vakantie

…maar toch doen tijdens de vakantie

Vakantie is voor de meeste Nederlanders een tijd van ontspanning. Toch blijkt een heel groot deel van de vakantiegangers ongewild toch met geld bezig te zijn tijdens de vakantie, zo blijkt uit de ING Digitale Monitor.

ING Digitale Monitor

Ieder half jaar doet ING onderzoek onder ruim 1.500 Nederlanders. Deze editie draaide om de vakantie in combinatie met geldzaken. Een combinatie die 66% van de deelnemers liever niet maakt: zij willen nergens aan denken en zo min mogelijk bezig zijn met geldzaken. Toch doet 81% dat in de praktijk wel.

Bezig zijn met geldzaken in de vakantie

Vooral het checken van het banksaldo en de af- en bijschrijvingen op de bankrekening wordt veel gedaan, via mobiel bankieren. Interessant is dat buiten de vakantietijd toch nog de meeste mensen (65%) bankieren via de laptop of PC , al neemt dat wel af (in juni 2017 was het nog 78%).

Bonnetjes bewaren en contant betalen

Nog meer afwijkend gedrag op vakantie: daar betaalt 45% van de Nederlanders vaker met contant geld dan thuis. Dat geldt dan voor de kleinere uitgaven (souveniers, eten en activiteiten) – grote uitgaven worden juist meer met de pinpas betaald. Creditcards worden niet veel gebruikt – eigenlijk vooral bij autohuur en voor noodgevallen.

Geld uitgeven op vakantie: bijhouden en inhouden

37% van de vakantiegangers bewaart bonnetjes om de uitgaven bij te houden. De helft bepaalt vooraf een vakantiebudget – alleen geeft 22% uiteindelijk meer uit dan dat. Bij jongeren (18-34 jaar) is dat zelfs 50%. 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek