Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 18 juli 2018, 12:13
#betalen

Vakantie is voor de meeste Nederlanders een tijd van ontspanning. Toch blijkt een heel groot deel van de vakantiegangers ongewild toch met geld bezig te zijn tijdens de vakantie, zo blijkt uit de ING Digitale Monitor.

ING Digitale Monitor

Ieder half jaar doet ING onderzoek onder ruim 1.500 Nederlanders. Deze editie draaide om de vakantie in combinatie met geldzaken. Een combinatie die 66% van de deelnemers liever niet maakt: zij willen nergens aan denken en zo min mogelijk bezig zijn met geldzaken. Toch doet 81% dat in de praktijk wel.

Bezig zijn met geldzaken in de vakantie

Vooral het checken van het banksaldo en de af- en bijschrijvingen op de bankrekening wordt veel gedaan, via mobiel bankieren. Interessant is dat buiten de vakantietijd toch nog de meeste mensen (65%) bankieren via de laptop of PC , al neemt dat wel af (in juni 2017 was het nog 78%).

Bonnetjes bewaren en contant betalen

Nog meer afwijkend gedrag op vakantie: daar betaalt 45% van de Nederlanders vaker met contant geld dan thuis. Dat geldt dan voor de kleinere uitgaven (souveniers, eten en activiteiten) - grote uitgaven worden juist meer met de pinpas betaald. Creditcards worden niet veel gebruikt - eigenlijk vooral bij autohuur en voor noodgevallen.

Geld uitgeven op vakantie: bijhouden en inhouden

37% van de vakantiegangers bewaart bonnetjes om de uitgaven bij te houden. De helft bepaalt vooraf een vakantiebudget - alleen geeft 22% uiteindelijk meer uit dan dat. Bij jongeren (18-34 jaar) is dat zelfs 50%. 

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.