Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.
Alles over hypothekenHeb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!
Alles over geld lenenSparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.
Alles over sparenVerzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?
Alles over verzekerenBij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.
Alles over besparenHet is handig om op de hoogte te blijven van wat er op het gebied van geldzaken gebeurt. Met HomeFinance.nl heb je steeds de belangrijkste ontwikkelingen in beeld over hypotheken, lenen, sparen, inflatie en rentestanden.
Nieuws & blogVrij beschikbaar vermogen ligt lager dan gemiddeld in Europa
In vergelijking met andere Europese landen hebben we in Nederland weinig vrij beschikbaar spaargeld. Dat meldt het economisch bureau van Rabobank in haar meest recente rapport.
Dat klinkt wellicht vreemd, omdat we altijd overal lezen dat Nederland zo'n spaarland is. Dat is ook niet veranderd - ons vermogen zit echter vooral in een enorme pensioenpot en in onze eigen woningen.
Rabobank heeft op een rij gezet hoeveel vrij beschikbaar vermogen we gemiddeld tot onze beschikking hebben: liquide vermogen op spaarrekeningen, in aandelen en andere beleggingen. Daarbij komt Nederland uit onder het gemiddelde in de Eurozone.
Alhoewel ons inkomen in Nederland tot de top van Europa behoort, hebben we toch relatief weinig ruimte voor vrije besparingen. Dat komt o.a. doordat er veel collectieve voorzieningen zijn, de belastingdruk hoog is en we relatief hoge woonlasten hebben in ons land.
We hebben dus in Nederland relatief weinig vrij beschikbaar geld. Nibud gaf onlangs aan dat 20% van de Nederlanders zelfs helemaal geen spaargeld heeft. Dat is zorgelijk: liquide middelen zijn belangrijk om tegenvallers in uitgaven of inkomsten op te kunnen vangen.
Waar levert uw spaargeld de hoogste spaarrente op? Vergelijk de rentes!
Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.