HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Nederlander heeft relatief weinig spaargeld

Vrij beschikbaar vermogen ligt lager dan gemiddeld in Europa

Vrij beschikbaar vermogen ligt lager dan gemiddeld in Europa

In vergelijking met andere Europese landen hebben we in Nederland weinig vrij beschikbaar spaargeld. Dat meldt het economisch bureau van Rabobank in haar meest recente rapport.

Beste spaarders van de wereld?

Dat klinkt wellicht vreemd, omdat we altijd overal lezen dat Nederland zo’n spaarland is. Dat is ook niet veranderd – ons vermogen zit echter vooral in een enorme pensioenpot en in onze eigen woningen.

Vrij beschikbaar spaargeld laag

Rabobank heeft op een rij gezet hoeveel vrij beschikbaar vermogen we gemiddeld tot onze beschikking hebben: liquide vermogen op spaarrekeningen, in aandelen en andere beleggingen. Daarbij komt Nederland uit onder het gemiddelde in de Eurozone.

Vrije ruimte om te sparen beperkt

Alhoewel ons inkomen in Nederland tot de top van Europa behoort, hebben we toch relatief weinig ruimte voor vrije besparingen. Dat komt o.a. doordat er veel collectieve voorzieningen zijn, de belastingdruk hoog is en we relatief hoge woonlasten hebben in ons land.

Liquide middelen wel belangrijk

We hebben dus in Nederland relatief weinig vrij beschikbaar geld. Nibud gaf onlangs aan dat 20% van de Nederlanders zelfs helemaal geen spaargeld heeft. Dat is zorgelijk: liquide middelen zijn belangrijk om tegenvallers in uitgaven of inkomsten op te kunnen vangen.

Waar levert uw spaargeld de hoogste spaarrente op? Vergelijk de rentes!

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen