Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 1 augustus 2018, 11:05
#hypotheek

Online broker DeGiro is bezig met een vergunningsaanvraag voor een hypotheekbedrijf, meldt FD.nl. Deze informatie heeft de krant uit het jaarverslag van dochterbedrijf HiQ Invest. Hierin staat inderdaad te lezen bij de onderdelen van de LPE Capital Group: DEGIRO Hypotheken BV (preparing application for licence). Eerder werd al bekend dat DeGiro overweegt een bankvergunning aan te vragen.

Zelf hypotheken verstrekken of portefeuille kopen

Aangezien de woordvoerder van DeGiro er verder nog geen uitspraken over doet, is het gissen naar de manier waarop DeGiro in hypotheken wil gaan doen. Concurrent online broker Binck investeert ook in Nederlandse hypotheken: door zelf te verstrekken (samen met Dynamic Credit) en door de aankoop van een portefeuille van Obvion.

Geld van DeGiro klanten in verlieslatende geldmarktfondsen

Het is begrijpelijk dat DeGiro iets met hypotheken of andere bankproducten wil. Op dit moment heeft de broker geen bankvergunning. Daardoor kan DeGiro geen geld aanhouden van klanten - alles moet belegd zijn. Overtollige gelden van klanten worden daarom belegd in geldmarktfondsen die op dit moment een negatief rendement hebben. Dit vergoedt DeGiro aan haar klanten en kost dus doorlopend geld. Met een bankvergunning kan er wel geld voor klanten gestald worden en met een hypotheekvergunning kan het ook geinvesteerd worden in hypotheken.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.