Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Broker DeGiro wil in hypotheken

Vergunning voor hypotheekbedrijf aangevraagd

Vergunning voor hypotheekbedrijf aangevraagd

Online broker DeGiro is bezig met een vergunningsaanvraag voor een hypotheekbedrijf, meldt FD.nl. Deze informatie heeft de krant uit het jaarverslag van dochterbedrijf HiQ Invest. Hierin staat inderdaad te lezen bij de onderdelen van de LPE Capital Group: DEGIRO Hypotheken BV (preparing application for licence). Eerder werd al bekend dat DeGiro overweegt een bankvergunning aan te vragen.

Zelf hypotheken verstrekken of portefeuille kopen

Aangezien de woordvoerder van DeGiro er verder nog geen uitspraken over doet, is het gissen naar de manier waarop DeGiro in hypotheken wil gaan doen. Concurrent online broker Binck investeert ook in Nederlandse hypotheken: door zelf te verstrekken (samen met Dynamic Credit) en door de aankoop van een portefeuille van Obvion.

Geld van DeGiro klanten in verlieslatende geldmarktfondsen

Het is begrijpelijk dat DeGiro iets met hypotheken of andere bankproducten wil. Op dit moment heeft de broker geen bankvergunning. Daardoor kan DeGiro geen geld aanhouden van klanten – alles moet belegd zijn. Overtollige gelden van klanten worden daarom belegd in geldmarktfondsen die op dit moment een negatief rendement hebben. Dit vergoedt DeGiro aan haar klanten en kost dus doorlopend geld. Met een bankvergunning kan er wel geld voor klanten gestald worden en met een hypotheekvergunning kan het ook geinvesteerd worden in hypotheken.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek