Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Meeste vermogen bij zmp'er

CBS: zelfstandige met personeel heeft grootste vermogen

CBS: zelfstandige met personeel heeft grootste vermogen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft nieuwe cijfers bekendgemaakt over de vermogens van zelfstandigen en werknemers.

Vermogen van minimaal € 200.000

De zelfstandigen met personeel (zmp’ers) hebben duidelijk het meeste vermogen: de helft had begin 2016 minimaal € 200.000 aan vermogen. Voor werknemers is dat bijna 20%, voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) 37%.

Negatief, geen of nauwelijks vermogen

Aan de andere kant zijn er ook veel mensen die geen, nauwelijks of een negatief vermogen hebben. Bij de zmp’ers was dat bijna 20%, bij zzp’ers bijna 25% en bij werknemers in totaal 39%. 

Bedrijfsvermogen en eigen woning

Het vermogen van de zmp’er bestaat gemiddeld genomen voor 43% uit bedrijfsvermogen, bij zzp’ers is dat 31%. Bij werknemers is de eigen woning duidelijk het grootste vermogensbestanddeel. Gekeken naar de schulden zien we dat bij alle groepen geldt dat de hypotheekschuld het overgrote deel van de totale schulden beslaat. Wel hebben zmp’ers en zzp’ers vaker ook andere schulden dan werknemers.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek