Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Diefstal van salaris door hacken werkmail

Loon gestolen met truc cyberdieven

Loon gestolen met truc cyberdieven

De Fraudehelpdesk waarschuwt voor een nieuwe vorm van cybercriminaliteit. Daarbij wordt het salaris van werknemers weggesluisd.

Hackers in werkmail

Hackers verschaffen zichzelf toegang tot de werkmail van hun slachtoffers. Via die mail sturen ze een bericht naar de salarisadministratie met het verzoek om het rekeningnummer waar ze het loon naar overmaken aan te passen.

Salaris naar rekeningnummer oplichter

De fraude komt aan het licht zodra de werknemer merkt dat hij geen salaris ontvangen heeft en hierover navraag doet bij de salarisadministratie. Daar blijkt dan dat het rekeningnummer – zogenaamd op het eigen verzoek van de werknemer – aangepast is. Het nieuwe rekeningnummer is van de oplichter, die zo het salaris steelt.

Vermoeden gehackt te zijn?

Wie vermoedt dat zijn mail gehackt is kan allereerst nagaan of zijn gegevens gelekt zijn, bijvoorbeeld via de site Have I been Pwned en/of via een tool van de politie. Vervolgens is het belangrijk om uw wachtwoorden aan te passen, het liefst via een wachtwoordmanager.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek