Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Rabobank: huizenprijzen nog harder omhoog

Kwartaalbericht Woningmarkt voorspelt hogere prijzen, lagere verkoopaantallen

Kwartaalbericht Woningmarkt voorspelt hogere prijzen, lagere verkoopaantallen

De economen van de Rabobank hebben hun prognose over de huizenprijzen aangepast. Gingen ze eerder dit jaar nog uit van een prijsstijging van 8% dit jaar, hebben ze deze voorspelling nu bijgesteld naar 8,7%. Dat blijkt uit het nieuwste Kwartaalbericht Woningmarkt van de Rabobank.

Koopsom vaak hoger dan vraagprijs

Een belangrijke reden voor het aanpassen van de prognose is het feit dat woningkopers veel vaker ‘overbieden’ dan voorheen. Ze betalen dan meer voor de woning dan de vraagprijs.

Verkoopaantallen omlaag

Terwijl de prijzen flink stijgen is duidelijk dat de verkoopaantallen dalen. Rabo-econoom Christian Lennartz geeft aan dat de hoge huizenprijzen het vertrouwen van Nederlanders in de woningmarkt ondermijnen. Rabobank gaat voor 2018 uit van 225.000 verkochte huizen – dat waren er in 2017 242.000.

Gebrek aan huizen

Het grootste probleem van de woningmarkt is het gebrek aan huizen. Er zijn in de afgelopen maanden zelfs minder nieuwbouwvergunningen verleend, waardoor er ook op het gebied van nieuwbouw niet genoeg gebeurt aan het tekort aan koopwoningen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek