Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
maandag 27 augustus 2018, 11:28
#betalen #creditcards

Creditcardmaatschappij ICS heeft het beleid rondom achterstallige betalingen gewijzigd. Dat heeft De Telegraaf afgeleid uit de nieuwe voorwaarden die ICS naar klanten communiceert.

ICS creditcards

ICS is een dochter van ABN Amro en beheert de Visa en Mastercard-creditcards in Nederland. Daaronder vallen dus ook de creditcards van Volksbank, ANWB en De Bijenkorf.

Blokkeren creditcard ipv boete

Tot voor kort kreeg men bij een achterstallige betaling aan ICS een boete opgelegd, maar de creditcard kon gewoon gebruikt blijven worden. Dat is nu verleden tijd. Om mensen niet verder in de schulden te helpen wordt er nu juist géén boete meer opgelegd. In plaats daarvan wordt de creditcard geblokkeerd, zodat de creditcardschuld niet verder kan toenemen.

Soorten creditcards

Er zijn verschillende soorten creditcards. Cards waarbij het uitgegeven bedrag iedere maand afgerekend wordt, cards waarop een schuld ontstaat waarover rente betaald moet worden en prepaid cards: daarbij stort men vooraf een saldo op de kaart. Bij de eerste twee kan een achterstand ontstaan: omdat het maandbedrag niet afgerekend wordt of omdat de creditcard limiet overschreden wordt.

 

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.