Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Creditcard ICS geblokkeerd bij achterstand

Geen boetes meer voor achterstanden bij ICS

Geen boetes meer voor achterstanden bij ICS

Creditcardmaatschappij ICS heeft het beleid rondom achterstallige betalingen gewijzigd. Dat heeft De Telegraaf afgeleid uit de nieuwe voorwaarden die ICS naar klanten communiceert.

ICS creditcards

ICS is een dochter van ABN Amro en beheert de Visa en Mastercard-creditcards in Nederland. Daaronder vallen dus ook de creditcards van Volksbank, ANWB en De Bijenkorf.

Blokkeren creditcard ipv boete

Tot voor kort kreeg men bij een achterstallige betaling aan ICS een boete opgelegd, maar de creditcard kon gewoon gebruikt blijven worden. Dat is nu verleden tijd. Om mensen niet verder in de schulden te helpen wordt er nu juist géén boete meer opgelegd. In plaats daarvan wordt de creditcard geblokkeerd, zodat de creditcardschuld niet verder kan toenemen.

Soorten creditcards

Er zijn verschillende soorten creditcards. Cards waarbij het uitgegeven bedrag iedere maand afgerekend wordt, cards waarop een schuld ontstaat waarover rente betaald moet worden en prepaid cards: daarbij stort men vooraf een saldo op de kaart. Bij de eerste twee kan een achterstand ontstaan: omdat het maandbedrag niet afgerekend wordt of omdat de creditcard limiet overschreden wordt.

 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek