Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

FNV: AOW leeftijd bevriezen op 66 jaar

...anders géén pensioenakkoord

…anders géén pensioenakkoord

Vakbond FNV heeft zich uitgesproken over de onderhandelingen rondom het nieuwe pensioenakkoord. Volgens de werknemersvereniging is een pensioenakkoord ver weg als de AOW-leeftijd verder stijgt dan de huidige 66 jaar.

Zorgen over tijdig stoppen met werken

Vice-voorzitter Tuur Elzinga zegt dit in Trouw. De FNV vindt minister Koolmees te passief in de onderhandelingen. Vakbonden en werkgevers zijn een heel eind, stelt hij, maar het kabinet moet een stap zetten. Mensen hebben volgens heb de meeste zorgen over het tijdig stoppen met werken. Daarom moet de AOW-leeftijd bevroren worden in de ogen van de FNV.

Stijging AOW-leeftijd naar 67 jaar en verder

Koolmees stuurde twee weken geleden nog een brief naar de Tweede Kamer waarin hij vasthoudt aan een geleidelijke stijging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar in 2021. Daarna zou deze door stijgen met de leeftijdsverwachting – dat is volgens de minister nodig om de vergrijzing op te vangen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Abee van maandag september 3, 2018 14:56
    ik wordt sch….ziek van dit kabinet.de miljoenen vliegen de deur uit.naar iedereen behalve de nederlander,er wordt over ons heen gewalst,die koolmees zou zich moeten schamen.bah akelige zakken vullers bah. zdt die aow leeftijd vast op 66jaar.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek