Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Pas op met blind borg betalen

Oplichting met huurwoningen steekt kop weer op

Oplichting met huurwoningen steekt kop weer op

Een oude oplichtingstruc steekt weer de kop op, deze keer in Groningen. De oplichters gebruiken gegevens van recent verkochte woningen om te doen alsof ze deze verhuren. Zo laten ze zichzelf borg overmaken voor niets.

NVM meldt oplichting met verhuur woningen

Makelaarsvereniging NVM meldt dat deze truc de laatste tijd weer gebezigd wordt in Groningen, maar ook elders in ons land. De oplichters halen de foto’s van Funda en bieden de woning vervolgens te huur aan op verschillende huursites. Wie contact opneemt wordt gevraagd om een maand huur plus een maand borg over te maken. Daarna hoort de geïnteresseerde huurder niets meer.

Niet te snel geld overmaken bij woninghuur

De makelaars waarschuwen mensen die op zoek zijn naar een huurwoning vooral voorzichtig te zijn en niet te snel geld over te maken. Controle op deze praktijken is lastig – er zijn heel veel internetsites voor de verhuur van huizen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek