Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Nederlandse inflatie verder omhoog

Nederlandse CPI komt in augustus uit op 2,3 procent

Nederlandse CPI komt in augustus uit op 2,3 procent

De Nederlandse consumentenprijzen (CPI) zijn in augustus met 2,3% gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dit is de sterkste stijging in bijna 5 jaar. Alhoewel de prijzen in augustus over een breed front gestegen zijn, is de prijsstijging met name te danken aan de prijsontwikkeling van kleding en voedingsmiddelen. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) naar buiten heeft gebracht.

Tegenvallende koopkrachtcijfers

De cijfers zullen een tegenvaller zijn voor het kabinet. Want waar de prijzen wat sterker stijgen dan verwacht zien we dat de loonstijgingen juist achterblijven bij de verwachting. De kans wordt daarmee steeds groter dat er van de aangekondigde koopkrachtstijging over dit jaar weinig over zal blijven.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek