Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Interbank pakt doorlopend krediet aan

Problemen met ontevreden klanten leiden tot wijzigingen

Problemen met ontevreden klanten leiden tot wijzigingen

Kredietverstrekker Interbank gaat grote stappen zetten om het doorlopend krediet aan te pakken. Voor een grote groep klanten wordt het krediet omgezet naar een persoonlijke lening, locked up klanten krijgen een vergoeding en nieuwe doorlopende kredieten zijn maximaal € 15.000.

Ontevredenheid bij klanten Interbank

De maatregelen van Interbank komen voort uit ontevredenheid bij klanten met een doorlopend krediet. Deze ontevreden klanten waren te zien in het televisieprogramma Kassa en werden ondersteund door Rob Goedhart.

Omzetting doorlopend krediet naar persoonlijke lening

Voor een grote groep klanten met een doorlopend krediet geldt dat dit wordt omgezet naar een persoonlijke lening. Daardoor krijgen ze zekerheid over de aflossing en de rente, gaan minder rente betalen en meer aflossen – zo motiveert Robert Doornbos, commercieel directeur bij Interbank.

Vergoeding voor locked up klanten

Voor een aantal klanten geldt dat ze al langer geleden hun doorlopende krediet van Interbank hadden willen oversluiten naar een andere bank vanwege de hoge rente. Dat lukte niet vanwege een veranderde financiële situatie of aangescherpte regels. Deze klanten krijgen naast de omzetting ook een vergoeding van Interbank.

Geld lenen bij een andere bank? Maak een goede vergelijking!

Doorlopend krediet maximaal € 15.000

Tot slot geldt voor nieuwe klanten bij Interbank dat het maximale bedrag voor een doorlopend krediet maximaal € 15.000 wordt. Bovendien wordt de maandtermijn standaard 2% van de limiet. Het doel van de kredietverstrekker is dat het doorlopend krediet alleen gebruikt wordt voor flexibele kredietbehoeftes voor een korte periode. Andere leendoelen kunnen beter met een vaste rente en looptijd gefinancierd worden, is de redenering.

Tot slot heeft Interbank een speciaal team ingesteld om klanten te helpen rondom de omzetting en is er een site gelanceerd voor meer informatie: Checkjedoorlopendkrediet.nl.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Annet van maandag september 10, 2018 15:38
    Ja, het is een wassen neus, je contract wordt alleen omgezet
    Je krijgt een renteverlaging van 1%. En zeggen dat je potentiële wanbetaler ben omdat je met je inkomen niet tot het Ruttevolk behoor. En vooral geen schade vergoeding. Lening al afgesloten in 2006 begon met een lage rente van 6% gestegen naar 11% . Met aflossen begonnen in 2016 . Betaal elke maand 275 euro waarvan slechts 85 euro echte aflossing is. Nu begrijp je helemaal hoe iemand door de intermediaire voorschotbank gevangen genomen is. En ben nu 62 , leuke toekomst hè.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek