lenen
Gepubliceerd op: 10-9-2018 om 12:01

Kredietverstrekker Interbank gaat grote stappen zetten om het doorlopend krediet aan te pakken. Voor een grote groep klanten wordt het krediet omgezet naar een persoonlijke lening, locked up klanten krijgen een vergoeding en nieuwe doorlopende kredieten zijn maximaal € 15.000.

Ontevredenheid bij klanten Interbank

De maatregelen van Interbank komen voort uit ontevredenheid bij klanten met een doorlopend krediet. Deze ontevreden klanten waren te zien in het televisieprogramma Kassa en werden ondersteund door Rob Goedhart.

Omzetting doorlopend krediet naar persoonlijke lening

Voor een grote groep klanten met een doorlopend krediet geldt dat dit wordt omgezet naar een persoonlijke lening. Daardoor krijgen ze zekerheid over de aflossing en de rente, gaan minder rente betalen en meer aflossen - zo motiveert Robert Doornbos, commercieel directeur bij Interbank.

Vergoeding voor locked up klanten

Voor een aantal klanten geldt dat ze al langer geleden hun doorlopende krediet van Interbank hadden willen oversluiten naar een andere bank vanwege de hoge rente. Dat lukte niet vanwege een veranderde financiële situatie of aangescherpte regels. Deze klanten krijgen naast de omzetting ook een vergoeding van Interbank.

Geld lenen bij een andere bank? Maak een goede vergelijking!

Doorlopend krediet maximaal € 15.000

Tot slot geldt voor nieuwe klanten bij Interbank dat het maximale bedrag voor een doorlopend krediet maximaal € 15.000 wordt. Bovendien wordt de maandtermijn standaard 2% van de limiet. Het doel van de kredietverstrekker is dat het doorlopend krediet alleen gebruikt wordt voor flexibele kredietbehoeftes voor een korte periode. Andere leendoelen kunnen beter met een vaste rente en looptijd gefinancierd worden, is de redenering.

Tot slot heeft Interbank een speciaal team ingesteld om klanten te helpen rondom de omzetting en is er een site gelanceerd voor meer informatie: Checkjedoorlopendkrediet.nl

Aangemaakt door Annet op 10-09-2018 15:38

Welke rente krijg je dan? Vast niet de goedkoopste rente die ze aanbieden!

Aangemaakt door Wilfried van Lunsen op 09-03-2019 11:22

Ja, het is een wassen neus, je contract wordt alleen omgezet Je krijgt een renteverlaging van 1%. En zeggen dat je potentiële wanbetaler ben omdat je met je inkomen niet tot het Ruttevolk behoor. En vooral geen schade vergoeding. Lening al afgesloten in 2006 begon met een lage rente van 6% gestegen naar 11% . Met aflossen begonnen in 2016 . Betaal elke maand 275 euro waarvan slechts 85 euro echte aflossing is. Nu begrijp je helemaal hoe iemand door de intermediaire voorschotbank gevangen genomen is. En ben nu 62 , leuke toekomst hè.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.