Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Verwachting: zorgpremie 2019 10 euro per maand hoger

Schatting van de regering - zorgverzekeraars bepalen

Schatting van de regering – zorgverzekeraars bepalen

Bronnen rond het kabinet hebben gisteren gemeld wat de regering verwacht van de zorgpremie in 2019. Die zou volgens de verwachting volgend jaar 10 euro per maand hoger liggen dan nu.

Loonstijgingen en medicijnprijzen

Deze verwachting zal volgens die bronnen rond Prinsjesdag bekendgemaakt worden. De motivatie van de stijging van de zorgpremie met 10 euro per maand ligt in de loonstijgingen van het personeel in de zorg en de stijgende medicijnprijzen.

Stijgende kosten compenseren met hogere premies

Het eigen risico is bevroren op € 385 per persoon, dus in een verhoging van het eigen risico is geen oplossing meer te vinden voor de stijgende kosten. Deze moeten nu opgevangen worden door hogere premies, verwacht het kabinet. Mensen met een laag inkomen zullen er geen last van hebben: de zorgtoeslag gaat ter compensatie omhoog.

Werkelijke premies bepaald door zorgverzekeraars

De schatting geeft een nieuwe jaarpremie van € 1.432 – dat is € 124 meer dan in 2018. Dit is slechts een schatting: de werkelijke premies worden bepaald door de zorgverzekeraars. Die blijken in de praktijk vaak flink af te wijken van de raming van het kabinet.

Bekijk hier de huidige zorgpremies

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek