Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 12 september 2018, 12:14

Bronnen rond het kabinet hebben gisteren gemeld wat de regering verwacht van de zorgpremie in 2019. Die zou volgens de verwachting volgend jaar 10 euro per maand hoger liggen dan nu.

Loonstijgingen en medicijnprijzen

Deze verwachting zal volgens die bronnen rond Prinsjesdag bekendgemaakt worden. De motivatie van de stijging van de zorgpremie met 10 euro per maand ligt in de loonstijgingen van het personeel in de zorg en de stijgende medicijnprijzen.

Stijgende kosten compenseren met hogere premies

Het eigen risico is bevroren op € 385 per persoon, dus in een verhoging van het eigen risico is geen oplossing meer te vinden voor de stijgende kosten. Deze moeten nu opgevangen worden door hogere premies, verwacht het kabinet. Mensen met een laag inkomen zullen er geen last van hebben: de zorgtoeslag gaat ter compensatie omhoog.

Werkelijke premies bepaald door zorgverzekeraars

De schatting geeft een nieuwe jaarpremie van € 1.432 - dat is € 124 meer dan in 2018. Dit is slechts een schatting: de werkelijke premies worden bepaald door de zorgverzekeraars. Die blijken in de praktijk vaak flink af te wijken van de raming van het kabinet.

Bekijk hier de huidige zorgpremies

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.