Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Rente in Turkije naar 24%

President Erdogan was tegen renteverhoging

President Erdogan was tegen renteverhoging

De Turkse centrale bank heeft de rente onverwacht flink verhoogd: van 17.75% naar 24% – meldt FD.nl. Dat heeft een flink effect op de koers van de Turkse Lira: die schoot na de mededeling omhoog.

Erdogan vs centrale bank

President Erdogan van Turkije zorgde eerder vandaag nog voor een koersdaling door te zeggen dat hogere rentes ‘gereedschap voor uitbuiting’ zijn. Op de financiële markten wordt dit rentebesluit dan ook wel gezien als een test voor de onafhankelijkheid van de Turkse centrale bank.

Koers van de Turkse lira

De koers van de Turkse lira is door de rentestijging behoorlijk omhoog gegaan: van 6 Lira in één dollar – terwijl dat eerder nog 6,5 was. Daarmee is de koers nog lang niet hersteld: aan het begin van het jaar was een dollar nog maar 3,8 lira.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek