Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Bankmannen kijken naar eisen en risico's

Eisen zijn hoger, toch wachten op nieuwe crisis

Eisen zijn hoger, toch wachten op nieuwe crisis

De witwasaffaire bij ING vraagt om reacties van andere banken. Wiebe Draaijer van de Rabobank sprak erover met AD.nl en zegt: Wij hebben ook onze affaires gehad

Eisen hoger, toch nemen banken nog risico’s

De ING-affaire noemt hij ‘Schadelijk. Dit straalt af op alle banken, terwijl die juist veel robuuster zijn dan 10 jaar geleden.’ Datzelfde zegt ook de baas van De Nederlandsche Bank (DNB). De eisen aan banken zijn veel hoger dan vóór het uitbreken van de kredietcrisis. Tegelijk zegt hij ook dat Nederlandse banken nog steeds risico’s nemen.

Nout Wellink: er komt een nieuwe kredietcrisis

Nout Wellink, de voorganger van Knot, is wat stelliger in zijn waarschuwing. Hij zegt: ‘Het is niet  de vraag óf maar wanneer er een nieuwe kredietcrisis uitbreekt.’ De nadere uitleg van Wellink: ‘Consumenten zijn weer gaan lenen, politici houden verkeerde pleidooien en klagen dat banken te moeilijk zijn met leningen verstrekken. Ooit leidt dat tot een nieuwe crisis.’ 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Bart van maandag september 17, 2018 16:39
    €15.000,00 spaargeld per gezinslid, ik weet niet op welke planeet jij leeft? Hoe moet Jan Lul, die naar de voedselbank loopt, dat bij elkaar krijgen? 60% hypotheek? Hoe moeten jonge starters dat bij elkaar krijgen. Dat stimuleert de woningmarkt ook niet. Geen miljarden meer naar het buitenland “donderen”, dat zet zoden aan de dijk. Niet alles onnodig duur maken, dan hebben de gewone mensen ook meer te besteden. Geen zuid Europese griebellanden meer financieel bijspringen, ze maken er zelf een zootje van en als je ze blijft steunen leren ze het nooit.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek