Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Minder uren werken door ziekte? Ontslagvergoeding!

Hoge Raad doet uitspraak die grote gevolgen kan hebben

Hoge Raad doet uitspraak die grote gevolgen kan hebben

Wie minder uren moet gaan werken vanwege ziekte heeft recht op een gedeeltelijke ontslagvergoeding. Dat is gesteld door de Hoge Raad in een procedure die de Algemene Onderwijsbond (AOb) aanspande voor een docente. Dit kan grote gevolgen hebben voor werknemers, zowel binnen als buiten het onderwijs.

Gedeeltelijk ontslag voor zieke werknemer

Een zieke werknemer die voor de gezondheid minder uren aankan dan voorheen krijgt doorgaans ontslag en vervolgens een nieuw contract. De wet zegt dat een ontslagvergoeding alleen aan de orde is als de werknemer volledig vertrekt bij de werkgever. In deze gevallen zou er dus geen sprake zijn van een ontslagvergoeding.

Hoge Raad: gedeeltelijke ontslagvergoeding

De Hoge Raad denkt daar anders over en heeft een uitspraak gedaan waarin gesteld wordt dat er recht is op een gedeeltelijke ontslagvergoeding als men minimaal 20% minder moet gaan werken.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Willem van dinsdag september 18, 2018 11:37
    Daar kan ik nog niets zinnigs over zeggen – het is een recente uitspraak van de Hoge Raad, het verdere effect ervan en de mogelijkheden om alsnog vergoedingen op te eisen… dat is nog afwachten.

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek