Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Hogere uitgaven: veel online en contactloos

Nederland koploper in online boodschappen doen

Nederland koploper in online boodschappen doen

Er is deze dagen van alles te melden over ‘uitgaven door consumenten’. Over hoeveel consumenten in Nederland uitgeven, maar ook op welke manier.

Meer uitgeven maar minder vertrouwen

Zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag dat we in juli bijna 3 procent meer hebben besteed dan een jaar eerder, maar dat we inmiddels – in september – wel minder positief zijn geworden over de economie.

Kampioen online boodschappen doen

Van hetzelfde CBS kwam het bericht dat Nederlanders kampioen zijn in online boodschappen doen. Dat blijkt 29% weleens te doen, wat het hoogste percentage van de Europese Unie is. De Engelsen bleven steken op 28%, waarmee Nederland voor het eerst bovenaan staan. Gemiddeld in de EU koopt 14% soms boodschappen via internet.

Goederen of diensten kopen via internet

Naast boodschappen doen we nog veel meer andere aankopen via internet. In ons land doet maar liefst 79% dat – daarmee staan we op de vijfde plaats na het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken en Luxemburg. Gemiddeld in de EU is het 57%.

Contactloos betalen is een hit

Tot slot is er bij het niet-online winkelen een verschuiving in ons betaalgedrag. Contactloos betalen is een absolute hit: meer dan de helft (51%) van alle betalingen met een bankpas gebeurt sinds juni contactloos – meldt betalingsbedrijf Mastercard (het bedrijf achter de Maestro-passen). Daarin zijn we niet alleen: ook in landen als Denemarken, Kroatië, Griekenland, Hongarije, Polen en Rusland wordt meer dan d helft van alle winkeltransacties contactloos gedaan.

 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek