HomeFinance Hypotheken
Search
Close this search box.
Advertentie voor 3,75% rente bij Trade Republic.

Hypotheeklasten vergelijken – item bij Radar

Netto maandlasten verschillen, beter kijken naar bruto

Netto maandlasten verschillen, beter kijken naar bruto

Gisteren had AvroTros Radar een item over hypotheeklastenvergelijkers. Die blijken niet altijd dezelfde uitkomsten te geven qua netto maandlasten.

Netto maandlasten soms te laag

In de uitkomsten werden de bruto maandlasten nagenoeg overal correct getoond, soms met een paar euro verschil. Voor de netto maandlast was dat anders: er waren grote verschillen. Zo toonde Florius een netto maandbedrag dat maar liefst 110 euro lager lag dan de standaardberekening, en Vereniging Eigen Huis kwam 72 euro goedkoper uit.

Fouten in rekentool VEH en Florius

Zowel bij VEH als bij Florius hebben ze de verschillen bestudeerd en gaan ze de rekensoftware aanpassen. De vertaling van bruto naar netto maandlasten ging daar niet goed in de rekentools.

Bruto maandbedrag als leidraad bij keuzes

De meeste mensen kijken bij het vergelijken van hypotheken naar de netto maandlast. Dat is het maandbedrag dat de hypotheekbank incasseert minus het belastingvoordeel van de hypotheekrenteaftrek. Radar adviseert in plaats daarvan te kijken naar het bruto maandbedrag. De vertaling van bruto naar netto verschilt sterk per persoon en kan ook per jaar verschillen.

Benieuwd naar de maandlast voor een hypotheek? Onze berekening is correct bevonden!

 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Vrijblijvend hypotheek aanvragen