Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Problemen bij de Belastingdienst

Belastingtelefoon extreem slecht bereikbaar en daling erfbelasting

Belastingtelefoon extreem slecht bereikbaar en daling erfbelasting

De problemen bij de Belastingdienst zijn nog verre van opgelost. De bereikbaarheid van de Belastingtelefoon is nog slechter dan voor de zomer en er zijn zorgen over de teruglopende inkomsten via de erfbelasting.

Belastingdienst

Bereikbaarheid Belastingtelefoon

Het CDA bereidt Kamervragen voor over de stand van zaken bij de Belastingtelefoon. De bereikbaarheid was in september nog slechter dan in mei en juni: één of de drie bellers naar de Belastingtelefoon krijgt niemand te spreken.

Weglekken erfbelasting?

In de Tweede Kamer werd eerder deze week gesproken over de inkomsten uit schenk- en erfbelasting. De opbrengst daaruit is voor dit jaar met 400 miljoen naar beneden bijgesteld tot 1,9 miljard – de prognose voor 2019 staat nog lager op 1,6 miljard.

Dat wekt verbazing en zorg over het weglekken van erfbelasting. De huizenprijzen liggen op een recordniveau en eigen woningen vormen een belangrijk deel van erfenissen – dus hoe kan de opbrengst dalen? Staatssecretaris Snel geeft aan dat de manier van inschatten veranderd is en er dus geen reden is voor paniek.

De Kamer is niet gerust. Snel spreekt wel vertrouwen uit dat het goed komt met de Belastingdienst, maar notarissen sturen brieven over niet-kloppende aanslagen. Bijvoorbeeld: miljoenenerfenissen waarover geen erfbelasting verschuldigd is.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek