Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
woensdag 26 september 2018, 13:16
#belasting

De problemen bij de Belastingdienst zijn nog verre van opgelost. De bereikbaarheid van de Belastingtelefoon is nog slechter dan voor de zomer en er zijn zorgen over de teruglopende inkomsten via de erfbelasting.

Belastingdienst

Bereikbaarheid Belastingtelefoon

Het CDA bereidt Kamervragen voor over de stand van zaken bij de Belastingtelefoon. De bereikbaarheid was in september nog slechter dan in mei en juni: één of de drie bellers naar de Belastingtelefoon krijgt niemand te spreken.

Weglekken erfbelasting?

In de Tweede Kamer werd eerder deze week gesproken over de inkomsten uit schenk- en erfbelasting. De opbrengst daaruit is voor dit jaar met 400 miljoen naar beneden bijgesteld tot 1,9 miljard - de prognose voor 2019 staat nog lager op 1,6 miljard.

Dat wekt verbazing en zorg over het weglekken van erfbelasting. De huizenprijzen liggen op een recordniveau en eigen woningen vormen een belangrijk deel van erfenissen - dus hoe kan de opbrengst dalen? Staatssecretaris Snel geeft aan dat de manier van inschatten veranderd is en er dus geen reden is voor paniek.

De Kamer is niet gerust. Snel spreekt wel vertrouwen uit dat het goed komt met de Belastingdienst, maar notarissen sturen brieven over niet-kloppende aanslagen. Bijvoorbeeld: miljoenenerfenissen waarover geen erfbelasting verschuldigd is.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.