Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Nibud wil automatische pensioenopbouw voor alle werkenden

Geldproblemen na pensionering voorkomen door verplicht pensioensparen

Geldproblemen na pensionering voorkomen door verplicht pensioensparen

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) pleit voor een systeem van automatisch pensioensparen voor iedereen. Niet alleen voor werknemers, ook voor zelfstandig ondernemers.

Rapport Rondkomen na pensionering

Vandaag presenteert het Nibud het rapport ‘Rondkomen na pensionering, nu en in de toekomst‘. Daarin wordt beschreven hoe consumenten niet uit zichzelf aan de slag gaan met hun pensioen. Daarom vindt het Nibud dat mensen niet zelf verantwoordelijk moeten zijn voor hun inkomen na pensionering.

In het rapport wordt beschreven dat veel gepensioneerden moeilijk kunnen rondkomen. 

Uitkomsten van onderzoek Rondkomen na pensionering door het Nibud

Automatisch pensioen opbouwen

Het instituut redeneert: “Een systeem waarin werkenden automatisch – op grond van bepaalde kwaliteitseisen zoals een minimaal opbouwpercentage – pensioen opbouwen, waarborgt dat mensen die niet zelf aan de slag (kunnen) gaan met hun inkomenssituatie na pensionering, wel over voldoende pensioen beschikken. Alleen diegenen die kunnen aantonen na pensionering voldoende inkomen te hebben voor alle uitgaven, zouden van deze standaardoptie mogen afwijken.”

 

 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eén reactie

  1. Reactie op: Fred van donderdag oktober 4, 2018 13:04
    Hele terechte vraag Fred…. ik denk dat jij dan zou moeten aansluiten bij de groep uit de laatste regel: degenen die kunnen aantonen….

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek