Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
maandag 8 oktober 2018, 13:13

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken heeft een plan: het verbieden van ongevraagde telefonische verkoop. Dit stelt ze voor in een nota met als doel de positie van de consument beter te beschermen.

Ongevraagde telefonische verkoop verbieden

Het idee is dat je als consument alleen nog gebeld mag worden voor ongevraagde telefonische verkoop als je daar expliciet toestemming voor hebt gegeven. Wie dat niet heeft gedaan mag niet telefonisch lastiggevallen worden door verkoopdoeleinden.

Bel-me-niet-register

Het bel-me-niet-register dat op dit moment actief is werkt andersom. Als consument moet je jezelf daar aanmelden om niet benaderd te mogen worden door bedrijven en organisaties. Na elk commercieel telefoontje krijgt de consument een bandje te horen waarop gemeld wordt dat hij hiervoor kan kiezen door zich in te schrijven in dit register.

Geen uitzonderingen op verbod

Keijzer denkt aan een systeem waarbij men op de website van de organisatie moet aangeven of hij wel of niet gebeld wil worden. In dezelfde lijn als voor verkoopmails. Ze benadrukt dat niemand een uitzonderingspositie krijgt in dit verbod - óók goede doelen niet.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.