Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Geen telefonische verkopers meer aan de lijn?

Mona Keijzer wil ongevraagde telefoontjes verbieden

Mona Keijzer wil ongevraagde telefoontjes verbieden

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken heeft een plan: het verbieden van ongevraagde telefonische verkoop. Dit stelt ze voor in een nota met als doel de positie van de consument beter te beschermen.

Ongevraagde telefonische verkoop verbieden

Het idee is dat je als consument alleen nog gebeld mag worden voor ongevraagde telefonische verkoop als je daar expliciet toestemming voor hebt gegeven. Wie dat niet heeft gedaan mag niet telefonisch lastiggevallen worden door verkoopdoeleinden.

Bel-me-niet-register

Het bel-me-niet-register dat op dit moment actief is werkt andersom. Als consument moet je jezelf daar aanmelden om niet benaderd te mogen worden door bedrijven en organisaties. Na elk commercieel telefoontje krijgt de consument een bandje te horen waarop gemeld wordt dat hij hiervoor kan kiezen door zich in te schrijven in dit register.

Geen uitzonderingen op verbod

Keijzer denkt aan een systeem waarbij men op de website van de organisatie moet aangeven of hij wel of niet gebeld wil worden. In dezelfde lijn als voor verkoopmails. Ze benadrukt dat niemand een uitzonderingspositie krijgt in dit verbod – óók goede doelen niet.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek