Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Eén op de vijf huizen in grote steden verkocht aan beleggers

Kopen voor verhuur en winst drijft huizenprijzen hard op

Kopen voor verhuur en winst drijft huizenprijzen hard op

De Nederlandsche Bank (DNB) komt met een opvallend feit in haar nieuwste Overzicht Financiële Stabiliteit: in 2017 werd 21% van de woningaankopen in de grote steden gedaan door beleggers.

Oververhitte woningmarkt

Dit cijfer is een duidelijk teken dat de woningmarkt met name in de grote steden flink oververhit is. Beleggers kopen de woningen met als doel ze te verhuren en/of met winst weer te verkopen. Door hen wordt de vraag naar koopwoningen vergroot en de prijs opgedreven.

Flinke stijging kopende beleggers

In 2016 werd nog één op de acht huizen in de grote steden verkocht aan beleggers. De stijging van 12,5% naar 21% is een teken aan de wand van de huizenmarkt. DNB voorziet voorlopig geen verandering in de sfeer op de woningmarkt, vooral omdat er te weinig aanbod is en het bouwen van extra woningen traag op gang komt.

Passage uit samenvatting Overzicht Financiële Stabiliteit van DNB - najaar 2018

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek