Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Heel veel minder huizen verkocht

Daling woningverkopen meer dan 20%

Daling woningverkopen meer dan 20%

Het Kadaster heeft de woningmarktcijfers over september 2018 bekendgemaakt. De uitkomst is geen verrassing: er zijn veel minder woningen verkocht dan een jaar eerder.

Minder jongere huizenkopers

Het aantal woningen dat van eigenaar wisselde in de afgelopen maand was 16.449 – dat was een vijfde minder dan in september 2017. De daling ligt vooral bij de jongere huizenkoper: vooral beneden de 35 jaar worden er minder huizen gekocht. Dat is een tendens die zich al een half jaar lang openbaart.

Sterke daling verkoop twee-onder-één-kap woningen

Qua woningtypen zat de daling vooral bij de twee-onder-één-kap woningen. Daar nam het aantal verkochte huizen af met maar liefst 24,7%. Opvallend is dat dit cijfer in augustus juist een stijging van 9,2% liet zien.

Verschillen tussen provincies

Kijkend naar de verschillen tussen provincies, blijkt de daling vooral te liggen in Drenthe, Friesland, Overijssel en Gelderland – allemaal vertoonden ze een daling van meer dan 20%. In Groningen was dat ‘maar’ 12,2%.

Afname aantal afgesloten hypotheken

Tot slot het aantal afgesloten hypotheken. Dit daalde in september met ruim 10% – waardoor de opvallende stijging in augustus (9,6%) weer teniet gedaan is. Er zijn in het derde kwartaal nog steeds wel 2,1% meer hypotheken afgesloten dan in dezelfde periode in 2017.

 

 

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek