Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

De Persgroep koopt Independer

Achmea maakt 150 miljoen boekwinst

Achmea maakt 150 miljoen boekwinst

De Belgische uitgever De Persgroep neemt de populaire Nederlandse vergelijkingssite Independer over van verzekeraar Achmea. De overnameprijs is niet bekend gemaakt. Wel bekend is dat Achmea op de verkoop een boekwinst heeft gerealiseerd van 150 miljoen euro.

Wie zijn Independer en De Persgroep?

Independer werd in 1999 opgericht met als doel om consumenten te helpen om verzekeringen en andere financiële producten te vergelijken. Inmiddels is Independer met ongeveer 17 miljoen bezoekers per jaar, 6 miljoen jaarlijkse vergelijkingen en ruim 300 medewerkers uitgegroeid tot het grootste vergelijkingsplatform rond financiële diensten in Nederland. De Persgroep is een mediabedrijf dat in Nederland en België vooral bekend is van het uitgeven van kranten. In Nederland geeft De Persgroep onder andere De Volkskrant en het Algemeen Dagblad uit.

Logische stap van De Persgroep

De overname van Independer door de Belgische uitgever lijkt op het eerste gezicht dus niet zo logisch. Maar De Persgroep is ook online erg actief. Zo kennen we de Belgische uitgever in Nederland van sites als Autotrack en De Nationale Vacaturebank. In België beheert De Persgroep veel meer sites. En op de Belgische online markt heeft het bedrijf – met sites als Spaargids.be en Mijnenergie.be – al de nodige ervaring opgedaan met het vergelijken van financiële producten. Met de overname van Independer bouwt de Belgische uitgever verder aan het online aanbod en zet het bedrijf een enorme stap op de Nederlandse vergelijkingsmarkt.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek