Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
donderdag 25 oktober 2018, 16:49
#verzekeringen

De Belgische uitgever De Persgroep neemt de populaire Nederlandse vergelijkingssite Independer over van verzekeraar Achmea. De overnameprijs is niet bekend gemaakt. Wel bekend is dat Achmea op de verkoop een boekwinst heeft gerealiseerd van 150 miljoen euro.

Wie zijn Independer en De Persgroep?

Independer werd in 1999 opgericht met als doel om consumenten te helpen om verzekeringen en andere financiële producten te vergelijken. Inmiddels is Independer met ongeveer 17 miljoen bezoekers per jaar, 6 miljoen jaarlijkse vergelijkingen en ruim 300 medewerkers uitgegroeid tot het grootste vergelijkingsplatform rond financiële diensten in Nederland. De Persgroep is een mediabedrijf dat in Nederland en België vooral bekend is van het uitgeven van kranten. In Nederland geeft De Persgroep onder andere De Volkskrant en het Algemeen Dagblad uit.

Logische stap van De Persgroep

De overname van Independer door de Belgische uitgever lijkt op het eerste gezicht dus niet zo logisch. Maar De Persgroep is ook online erg actief. Zo kennen we de Belgische uitgever in Nederland van sites als Autotrack en De Nationale Vacaturebank. In België beheert De Persgroep veel meer sites. En op de Belgische online markt heeft het bedrijf - met sites als Spaargids.be en Mijnenergie.be - al de nodige ervaring opgedaan met het vergelijken van financiële producten. Met de overname van Independer bouwt de Belgische uitgever verder aan het online aanbod en zet het bedrijf een enorme stap op de Nederlandse vergelijkingsmarkt.

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.