Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

AOW+-potje voor extra pensioen

Extra sparen voor oude dag bij de overheid

Extra sparen voor oude dag bij de overheid

De zzp-organisatie Zelfstandigen Bouw heeft samen met andere partijen een voorstel neergelegd bij minister Koolmees van Sociale Zaken over het opbouwen van extra AOW.

Extra AOW aankopen

Ze stellen voor dat alle werkenden de mogelijkheid krijgen op extra AOW in te kopen. Dat geld komt dan niet in de grote AOW pot, maar in een persoonlijk AOW+-potje. Zo kunnen mensen een aanvullend pensioen opbouwen via de AOW in plaats van een pensioenfonds.

Zekerheid en transparantie

Het idee achter het plan is dat de deelnemer op deze manier meer zekerheid krijgt over de hoogte van het toekomstige pensioen. Bovendien is het opbouwen van een persoonlijk potje bij de overheid heel overzichtelijk en transparant, vooral voor zelfstandigen en mensen die veel van baan wisselen.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek