Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

Geldautomaten banken worden Geldmaat

Bankafhankelijke automaten maken plaats voor gezamenlijke machine

Bankafhankelijke automaten maken plaats voor gezamenlijke machine

Het vertrouwde straatbeeld met geldautomaten van ABN Amro, Rabobank en ING gaat verdwijnen. De banken hebben samen met Geldservice Nederland (GSN) besloten over te stappen op gezamenlijke gele machines met één uiterlijk: de Geldmaat. Vanaf 1 januari 2019 worden de oude geldautomaten vervangen.

Geldautomaten evenwichtiger verspreiden

GSN beheert de geldautomaten in ons land sinds 2011. Doordat de machines bank-gelabeld zijn vinden we soms binnen een paar honderd meter meerdere automaten. Daar komt verandering: de apparaten worden evenwichtiger verspreid over het land, waarbij het aantal per locatie afgestemd wordt op het aantal transacties en bezoekers in dat gebied.

Bereikbaarheidscriteria blijven overeind

De nieuwe Geldmaten komen op bank-onafhankelijke locaties. De norm dat iedere burger binnen een straal van 5 kilometer een geldautomaat moet kunnen vinden blijft overeind. Waar precies, dat moet nog vastgesteld worden. GSN geeft aan dat het aantal automaten in de steden waarschijnlijk kleiner zal worden, maar in landelijke gebieden wellicht groter.

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek