betalen banken
Gepubliceerd op: 6-11-2018 om 11:30

ING komt met een Scanner, waarmee klanten zonder smartphone of tablet hun betalingsopdrachten moeten gaan bevestigen.

Betalingen bevestigen zonder smartphone of tablet

Wie geen smartphone of tablet heeft kan niet mobiel betalen met de app van ING. Op een laptop op PC kunnen ING-klanten wel betalingen invoeren, maar die moeten dan bevestigd worden via de app. Of - nu nog - via TAN-codes. Om mensen zonder smartphone of tablet toch de kans te geven om online betalingen te bevestigen, komt ING volgend jaar met een ING Scanner.

Scanner als vervanging van TAN-codes

Al vele jaren kunnen ING-klanten online hun betaalopdrachten bevestigen met een TAN-code die ze een papieren lijst krijgen of per sms. Die TAN-codes gaan verdwijnen, daarom heeft ING een oplossing bedacht voor haar klanten zonder smartphone of tablet.

ING Scanner: online betalen zonder smartphone - vervangt TAN codes

Apparaat voor bevestiging betalingen niets nieuws

De oplossing is niets nieuws: Rabobank werkt bijvoorbeeld al jaren met een scanner voor het bevestigen van betaalopdrachten. Bij ING kozen ze in het verleden voor de TAN-codes - maar stappen nu dus alsnog over op een scanner. Dit terwijl de Rabobank de scanner juist gaat uitfaseren, omdat 'het extra kastje voor de app niet meer de beste oplossing is voor een steeds groter deel van de klanten'.

Aangemaakt door Maddie op 07-11-2018 12:48

Belachelijk dat de Tan-code niet gebruikt kan bllijven worden voor niet-appers. Geef klanten een keuze i.p.v. ze appen door de strot te duwen en ouderen te belasten met weer een verandering. De scanners kosten ook weer onnodig geld.

Aangemaakt door JB op 10-11-2018 18:33

Je hebt groot gelijk alles laten zo als het was

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.