betalen banken
Gepubliceerd op: 6-11-2018 om 11:30

ING komt met een Scanner, waarmee klanten zonder smartphone of tablet hun betalingsopdrachten moeten gaan bevestigen.

Betalingen bevestigen zonder smartphone of tablet

Wie geen smartphone of tablet heeft kan niet mobiel betalen met de app van ING. Op een laptop op PC kunnen ING-klanten wel betalingen invoeren, maar die moeten dan bevestigd worden via de app. Of - nu nog - via TAN-codes. Om mensen zonder smartphone of tablet toch de kans te geven om online betalingen te bevestigen, komt ING volgend jaar met een ING Scanner.

Scanner als vervanging van TAN-codes

Al vele jaren kunnen ING-klanten online hun betaalopdrachten bevestigen met een TAN-code die ze een papieren lijst krijgen of per sms. Die TAN-codes gaan verdwijnen, daarom heeft ING een oplossing bedacht voor haar klanten zonder smartphone of tablet.

ING Scanner: online betalen zonder smartphone - vervangt TAN codes

Apparaat voor bevestiging betalingen niets nieuws

De oplossing is niets nieuws: Rabobank werkt bijvoorbeeld al jaren met een scanner voor het bevestigen van betaalopdrachten. Bij ING kozen ze in het verleden voor de TAN-codes - maar stappen nu dus alsnog over op een scanner. Dit terwijl de Rabobank de scanner juist gaat uitfaseren, omdat 'het extra kastje voor de app niet meer de beste oplossing is voor een steeds groter deel van de klanten'.

Aangemaakt door jo versnippering op 03-03-2019 14:48

Waarom in hemelsnaam doen ze de tan codes weg.

Aangemaakt door ir FW van Dijk op 09-02-2019 10:28

Afschafen TAN-codes jammer. Heb geen smartphone. Geen emplooi voor. Alles op laptop. GSM was handig. Extra scanner onhandig. Bij de ABN jaren moeten gebruiken. TAN bij ING verademing. Een beetje dom van ING om die af te schaffen.

Aangemaakt door Rik op 20-11-2018 19:37

Zelf ben ik zwaar teleurgesteld. Het blijkt dat ook ING de Rabo scanner na gaat doen... Is er nog een bank die wel via TAN-codes werkt?! Want dit is echt zwaar en dan ook echt zwaar teleurstellend! :(

Aangemaakt door Maddie op 07-11-2018 12:48

Belachelijk dat de Tan-code niet gebruikt kan bllijven worden voor niet-appers. Geef klanten een keuze i.p.v. ze appen door de strot te duwen en ouderen te belasten met weer een verandering. De scanners kosten ook weer onnodig geld.

Aangemaakt door JB op 10-11-2018 18:33

Je hebt groot gelijk alles laten zo als het was

Aangemaakt door A. Thuis op 04-12-2018 00:20

Ok, ben er ook niet blij mee. Niet dat de TAN codes ideaal waren maar het is wel een 2FA ... De RABO stopt overigens met de scanners, en die was overigens niet veilig.... https://www.homefinance.nl/nieuws-blog/laatste-nieuws/9772/rabobank-stopt-met-scanner-voor-online-betalingen/ Dus we moeten wel op onze hoede blijven... Het beroep van kolenboer bestaat in mijn perceptie ook niet meer... moeten we die ook terug hebben. Mij gaat het erom dat ik NIET AL mijn financiën wil doen op mijn mobiel. Er komt een dag dat er een hack komt dat het echt mis gaat, dus ik wil puur aan risico spreiding doen en een goed alternatief voor de TAN code hebben. Of de scanner een goed alternatief is? Een nadeel heeft ie al... je sleept hem niet snel mee.... daar is ie te groot voor. Maar daar moet toch iets creatiefs op te verzinnen zijn ? En de mobiele app bij de verschillende banken daar zitten ook grote verschillen in: https://www.banken.nl/media/Mobiel%20Bankieren%20App%20Vergelijking.pdf De Triodos bank (nog niet mijn bank...) die beperkt al eea, je kunt in ieder geval niet zonder inloggen je saldo zien, dus en ander ook niet... Wordt vast vervolgd... als het maar goed is en niet alles op een mobiel propt....

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.