Vragen? Bel ons: 088-22 77 344
vrijdag 9 november 2018, 09:25
#zorgverzekering

Bij zorgverzekeraar CZ stijgen de zorgpremies voor de basisverzekering in 2019 met ongeveer 7,4 procent. CZ geeft aan dat de premies op basis van de werkelijke zorgkosten nog hoger zouden zijn. CZ heeft ervoor gekozen om 97 miljoen euro uit de reserves aan te spreken om de stijging van de zorgpremie te beperken. De verzekeraar geeft wel aan dat de mogelijkheid om de reserves te gebruiken eindig is. Daardoor stijgen de premies de komende jaren waarschijnlijk verder.

CZ is de eerste van de 4 grote zorgverzekeraars die de premie bekend heeft gemaakt. De andere zorgverzekeraars hebben nog een paar dagen (uiterlijk 12 november) om de premies bekend te maken.

Check hier welke premies zorgverzekeringen al bekend zijn

Hoger eigen risico, hogere stijging

CZ biedt 3 verschillende zorgverzekeringen aan waarvan u hieronder de premies voor volgend jaar en de voorgaande jaren kunt zien. Voor alle 3 verzekeringen geldt dat de premie van de basisverzekering met minimaal eigen risico (385 euro, Standaard) met ongeveer 7,4 procent stijgt. Voor mensen die kiezen voor een hoger eigen risico stijgen de premies procentueel nog harder. Kiest u voor het maximale eigen risico (Standaard + 500 euro), dan loopt de premiestijging op tot bijna 9 procent.

Zorgbewustpolis:

Zorg-op-maatpolis:

Zorgkeuzepolis:

Homefinance.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor onze cookie en privacyverklaring.