Search
Close this search box.
Trade Republic 4% spaarrente aanbod met lees meer knop.

CZ verhoogt zorgpremie met ruim 7 procent

Hoe hoger het eigen risico, des te hoger de procentuele stijging

Hoe hoger het eigen risico, des te hoger de procentuele stijging

Bij zorgverzekeraar CZ stijgen de zorgpremies voor de basisverzekering in 2019 met ongeveer 7,4 procent. CZ geeft aan dat de premies op basis van de werkelijke zorgkosten nog hoger zouden zijn. CZ heeft ervoor gekozen om 97 miljoen euro uit de reserves aan te spreken om de stijging van de zorgpremie te beperken. De verzekeraar geeft wel aan dat de mogelijkheid om de reserves te gebruiken eindig is. Daardoor stijgen de premies de komende jaren waarschijnlijk verder.

CZ is de eerste van de 4 grote zorgverzekeraars die de premie bekend heeft gemaakt. De andere zorgverzekeraars hebben nog een paar dagen (uiterlijk 12 november) om de premies bekend te maken.

Check hier welke premies zorgverzekeringen al bekend zijn

Hoger eigen risico, hogere stijging

CZ biedt 3 verschillende zorgverzekeringen aan waarvan u hieronder de premies voor volgend jaar en de voorgaande jaren kunt zien. Voor alle 3 verzekeringen geldt dat de premie van de basisverzekering met minimaal eigen risico (385 euro, Standaard) met ongeveer 7,4 procent stijgt. Voor mensen die kiezen voor een hoger eigen risico stijgen de premies procentueel nog harder. Kiest u voor het maximale eigen risico (Standaard + 500 euro), dan loopt de premiestijging op tot bijna 9 procent.

Zorgbewustpolis:

Zorg-op-maatpolis:

Zorgkeuzepolis:

Artikel delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

je gegevens zijn veilig

Nieuws
Nieuws

Recente reacties
Hypotheek

Heb je een eigen huis of wil je er één gaan kopen? Dan is de kans groot dat je een hypotheek (nodig) hebt. Door je goed te verdiepen in hypotheken zorg je dat je de juiste beslissing neemt voor de financiering van jouw woning.

hypotheek
Beleggen
Wil je beleggen? Dan is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent voordat je begint. HomeFinance helpt je met handige overzichten van brokers en beleggingsapps.
hypotheek
Vrijblijvend hypotheek aanvragen
Besparen

Bij de meeste mensen gaat het grootste deel van het inkomen op aan maandelijkse lasten. Als je kritisch kijkt naar deze maandlasten, valt er vaak meer te besparen dan je denkt. Wij helpen daar graag bij.

hypotheek
Verzekeringen

Verzekeren doe je voor de zekerheid. Om de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen af te dekken. De keuze van een verzekering valt niet altijd mee… welke risico’s moet je verzekeren? En bij welke verzekeraar dan?

hypotheek
Sparen

Sparen is verstandig maar de spaarrente is niet overal even lonend. Ben je op zoek naar een goede plek voor jouw spaargeld? Kijk dan goed naar de spaarvorm en spaarbank die je kiest – qua rendement en qua garantie.

hypotheek
Lening

Heb je geld nodig en wil je daarvoor een lening afsluiten? Verdiep je dan even goed in welke lening dat moet worden, en bij welke geldverstrekker. De verschillen zijn groot – de keuze van de beste lening kan je veel geld besparen!

hypotheek